Foto: keepup.dk

Støt Aarhus: Pizzeria sender egne bud på gaden

Aarhusiansk pizzeria, som blev kåret til Byens Bedste Take Away, har taget kampen op og sender egne pizzabude på gaden.

Leveringssider som Wolt og JustEat gør det nemt for kunderne at få sin mad hurtigt fra hele byen, men for restauranterne kan det gøre det endnu sværere at få det hele til at løbe rundt.

Il Locale i Guldsmedgade 36 oplever det samme som de fleste andre restauranter, som kæmper for økonomisk overlevelse gennem salg af take away.

“Omkring 50 % af ordrerne kommer via platforme som Wolt og JustEat, og det er voldsomt undergravende for restauranternes økonomi,” skriver Il Locale i en pressemeddelelse.

Cykler det væk

Hos Il Locale vil de vinde de tabte penge tilbage.

“Vi har ansat syv unge lokale cykelbude og starter vores egen leveringsservice. Dette skridt udgør en markant økonomisk risiko, men de økonomiske tal, når man leverer via Wolt og Just Eat, taler deres tydelige sprog. Hvis vi som virksomhed skal overleve i en coronatid, er det bydende nødvendigt at tage skridtet og stå for levering selv,” siger Jakob Kristian Sørensen, medejer af Il Locale.

Læs også: 3 steder med skøn pizza i Aarhus

Il Locale har en appel til alle madglade aarhusianere:

“Hvis vi i Danmark vil have den luksus at kunne bestille take away fra små specialiserede restauranter, er det helt afgørende, at det gøres enten som selv-afhentning eller hos de restauranter, som har egen levering. Så ender pengene nemlig i lokale lommer hos restauratører og medarbejdere – og ikke i Finland og Holland,” siger Jakob Kristian Sørensen.

Il Locale starter egen levering mandag d. 22. marts – og har testkørt i går 16. marts og igen i dag onsdag 17. marts.