Foto: Heidi Østerlund.

Stig Tøfting: Man kunne lige så godt give en Michelin-stjerne til Kohalen eller Havnens Perle

10 SKARPE: Udviklingen af gourmetscenen i Aarhus har været fantastisk, mener kommentator hos TV3 Sport og tidligere professionel fodboldspiller Stig Tøfting. Stod det til ham, burde man dog i lige så høj grad hædre de steder, der laver god og solid mad uden så mange dikkedarer. 

Hvor ofte spiser du ude i Aarhus?
Ikke så ofte efter, jeg har fået en kæreste, der er god til at lave mad. Men det er ikke sådan, at vi ikke går ud. Det er nok et par gange om måneden – og så lidt mere i sommerperioden.

Hvad er dit indtryk af gourmetscenen i Aarhus for tiden?
Det ser rigtig godt ud. Man skal være meget kræsen, hvis ikke man kan finde et sted at spise i Aarhus. Det er fedt med alle Michelin-restauranterne, som jeg også har prøvet de fleste af. Men hvis jeg selv skal vælge, så er det ikke sådan nogle steder, jeg normalt går hen. Jeg kan godt lide, at jeg selv kan bestemme, hvad jeg skal have at spise frem for, at menuen er forudbestemt af kokken. Og så koster det jo også mange penge. I min optik kunne man ligeså godt give en Michelin-stjerne til Kohalen eller Havnens Perle for deres bøfsandwich.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Det var på SåRT i Jægergårdsgade sammen med et vennepar, og det var godt. Det var sådan lidt tapas-agtigt med mange små retter. Det var godt til prisen og en rigtig god betjening, men det er måske ikke sådan et sted, der tiltaler mig mest. Nu er jeg mest til bøffer, og det kunne man ikke få der. Men jeg kan nu også godt lide at komme et sted, hvor der er noget for enhver smag, og hvor alle kan få det, som de har lyst til.

Hvilken Aarhus-restaurant er din favorit netop nu?
Jeg er jo en meget trofast kunde, og jeg bor tæt på MASH, som jeg bruger meget. Derudover spiser jeg også ofte på Raadhuus Kafeen, Mackies og CANblau. Hvis jeg har gæster, der ikke er fra Aarhus, så er det typisk et af de steder, hvor vi tager hen og spiser frokost. Jeg kommer også ofte på Navigator nede på Lystbådehavnen, men det er selvfølgelig mest om sommeren. Så jeg har mine stamsteder, men jeg synes selv, at jeg har prøvet mange restauranter i Aarhus.

Hvilket take away-sted i Aarhus hitter hos dig lige nu?
Hvis vi skal have takeaway til hele familien, så bruger jeg næsten altid Raadhuus Kafeen, fordi vi kan få så meget forskelligt. Tarteletter til børnene, stjerneskud til min kæreste og en gryderet til mig. Så får alle opfyldt deres behov.

Hvor får man den bedste kop kaffe i Aarhus?
Jeg har aldrig drukket kaffe. Det gør min kæreste til gengæld, så jeg har givet hende en Nespresso-maskine. En gang imellem går jeg over på Baresso og henter en Soya Latte med dobbelt shot til hende. Jeg har ingen forstand på kaffe, men parerer bare ordre.

Hvor tager du hen i Aarhus for gode drinks eller øl?
Jeg var jo medindehaver af værtshuset Søren Bruun i syv år, og det er stadig mine venner, der ejer stedet. Så hvis jeg skal ud med vennerne og rafle og have et par bajere, så tager jeg på Søren Bruun. Hvis jeg skal ned i byen en fredag eller lørdag, så tager jeg på Casablanca. Jeg er ikke så veludviklet inden for drinks og specialøl – jeg er mest til en kold fadøl eller en Ceres Top.

Hvor skal du spise ude næste gang?
Det afhænger af, hvad jeg lige er i humør til på den pågældende dag. Det kunne være MASH, KöD eller Carlton, hvor de også laver nogle fantastiske bøffer. Eller måske skal jeg snart en tur ned på Restaurant Europa og have en omgang stegt flæsk.

Hvor har du fået dit bedste måltid mad nogensinde i Aarhus?
Det gør lidt ondt på mig at skulle vælge en ud frem for nogle andre. Men skal jeg sige noget, så er en bøf på MASH altså toppen af kransekagen i mine øjne. Her ville jeg nok vælge de tykke håndskårne pommes frittes, bearnaise og så enten filet eller ribeye.

Hvad mangler Aarhus på den gastronomiske front?
Ikke umiddelbart noget. De nye tiltag spreder sig hurtigt og skal nok komme til Aarhus på et eller andet tidspunkt. Det kan man jo eksempelvis se med streetfood. Jeg er ikke dygtig nok til at sige, at der mangler noget på madsiden. Jeg selv er godt dækket ind og har ikke behov for mere. Der sker jo hele tiden noget nyt, som godt kan blive så outreret og skævt, at jeg ikke kan følge med. Det er fint, at der er nogle, der har lyst til at prøve grænser af. Men en hotdog ovre fra pølsevognen på Banegårdspladsen går man nu heller aldrig fejl af!

Stig Tøfting

  • 48 år og bor i Aarhus C.
  • Fodboldkommentator hos TV3 Sport og tidligere professionel fodboldspiller. Har spillet over 300 kampe for AGF og 41 kampe for det danske landshold.