EAT GRIM kæmper mod madspild og hjælper dig til at gøre det samme.

Få rabat lige nu: Ny abonnementskasse med økologisk, grimt frugt og grønt gør op med madspild i Aarhus

Reklame: Nu kan du få abonnementskasser med økologisk overskudsfrugt og -grønt i Aarhus. EAT GRIM kæmper mod madspild og hjælper dig til at gøre det samme.

Hvis du nogensinde har trukket en tobenet gulerod op af jorden, har du måske undret dig over, hvordan det kan lade sig gøre, at frugterne og grøntsagerne i supermarkedet altid ser så perfekte ud. Svaret er enkelt: Detailhandlen har helt specifikke krav til, hvordan fødevarerne skal se ud. Og hvis de ikke lever op til standarden? Så bliver de kasseret. Det ønsker EAT GRIM, en økologisk fødevarevirksomhed med base i København, at gøre op med.

“Med EAT GRIM kan vi opkøbe frugt og grønt, der ikke har levet op til skønhedsstandarderne i førevaresektoren, eller er overproduceret for at have nok ‘pænt’ til at ligge på række i supermarkedet,” fortæller Petra Kaukua, den ene af de to kvinder bag EAT GRIM.

700.000 tons spildt, grimt, velsmagende mad

I dag bliver en tredjedel af alle groede frugter og grøntsager smidt ud på grund af urimelige skønhedsstandarder, overproduktion og ineffektivitet i madsystemet. Alene i Danmark resulterer det i, at 700.000 tons mad bliver smidt ud hvert eneste år. Den tredje mest effektive løsning, når det kommer til klimaforandringer, er at eliminere madspild (Project Drawdown).

En krum agurk, et jordbær, der er for lille eller et græskar, der er for stort, smager fuldstændig lige så godt som billedskønne udgaver af samme fødevarer. Ved at bringe fuldstændigt spiselige råvarer, der normalt ville blive spildt, tilbage på folks tallerkener, brødføder EAT GRIM flere mennesker, mindsker drivhusgasser samt brugen af ferskvand og land. Alt sammen uden at øge fødevareproduktionen.

“Jeg er sikker på, at langt flere mennesker ville have langt stærkere holdninger til mad og ændre deres indkøbsvaner, hvis de vidste, hvor meget der bliver smidt ud allerede på gårdene, simpelthen fordi supermarkeder kan bestemme, hvordan vores mad skal se ud,” siger Carolin Schiemer, medstifter af EAT GRIM.

Abonnementskasse mod madspild nu i Aarhus

Nu er EAT GRIM kommet til Aarhus, så du kan gøre dit for at bekæmpe madspild i Smilets By. EAT GRIM tilbyder tre størrelser af kasser med grimt frugt og grønt, som du kan abonnere på og enten få leveret eller hente i Soul Shine i Graven. Leveringen er fleksibel, så du kan vælge mellem at få en kasse hver uge, hver anden uge, hver tredje ude eller fjerde uge. Og der er ingen binding: Du kan altid springe en kasse over eller stoppe dit abonnement.

Indholdet i kasserne er 100 procent økologisk og frisk, men er havnet i kassen, fordi det for eksempel er misformet, har den forkerte størrelse eller er overproduceret. Hvis du har allergier, sørger EAT GRIM for, at du kun får det, du kan spise, så du ikke skaber mere madspild hjemme hos dig selv.

EAT GRIMs mission er at ændre alt det grimme og dysfunktionelle, der gennemsyrer vores fødevaresystem. Alt det som leder til at fuldstændigt spiseligt mad går til spilde. At der er alt for meget plastikindpakning. At landmænd bliver udnyttet. Det er en tid, vi bør lægge bag os. EAT GRIM vil løse madspild lige her, hvor det sker.

Vil du selv igang? Lige nu får du 20 procents rabat på din første kasse, når du melder dig til. Brug koden SMILETSBY20 på EAT GRIMs hjemmeside.