Spis godt – trods nedlukning

Dette er sponsoreret indhold

Restaurantscenen i Aarhus har ikke ligget på lade side – trods Corona. Allerede fra første nedlukning i marts sidste år, kom der masser af tilbud, hvor du kan tage din restaurantoplevelse med hjem, også fra gourmetrestauranter.

Det er imponerende, så hurtigt madscenen har omstillet sig til andre spilleregler, og som forbruger kan man godt glæde sig. Meget, endda. For i og med du tager maden med hjem, koster det selvfølgelig ganske meget mindre, end det plejer. Prisen og oplevelsen er også derefter, men det ændrer ikke på, at gode kokke stadigvæk laver god mad – Uanset Coronasituationen.

Læs med her, hvor du får nogle bud på restaurantoplevelser. Til hverdag og til fest.

Til hverdag

Hvis du skal have noget hurtigt, behøver det ikke længere være det klassiske som pizza, burger, salat eller sandwich. En række restauranter kører med et fast tilbud på dagens ret og nogle faste nedslag i menukortet.

Prøv for eksempel Juliette. De har en dagens ret til beskedne 95 kroner pr. portion, der sikkert kan redde en ellers grå mandag. Det kan være alt fra risotto, boeuf stroganoff, bagt laks med citron-spinatcreme og så til bøf med pommes. De har også deres burgermanu og tapas, klassikere fra deres faste kort.

Et andet godt bud er Møllers Gastronomi, der har dagens ret til bare 79 kroner pr. portion. Her kan du for eksempel spise braiserede svinekæber, kotelet i fad og brieset nakkesteg på en almindelig hverdag. De har også en fast ret uden kød som indisk dahl, blomkålssupper eller polenta med tilbehør. De skifter retterne fra uge til uge, men har også en fast tapasanretning.

Der findes en række lignende tilbud – så du kan få god mad til samme pris som en burgermenu.

Til fest

Der er rig mulighed for at spise mad, der er lidt udover det sædvanlige. For med det, det koster at spise restaurantmad hjemme, har de fleste råd til at prøve de rigtig gode restauranter også.

Du kan for eksempel prøve roste Restaurant Hærværk, der har fokus på lokale råvarer, og som er drevet af unge ildsjæle. Her får du for bare 250 kroner tre retter, som skifter fra uge til uge. Der er med og uden kød, og du får for eksempel i denne uge:

Pulled sortbroget dansk landrace gris med coleslaw til forret, skånsomt fanget fisk fra Havnens Fiskehus til hovedret og vandbakkelser med bær til dessert. Den uden kød består af pirog, håndlavet pappardelle og igen vandbakkelse.

Du får selvfølgelig ikke den helt autentiske oplevelse, og du skal selv varme dele af retterne, men mindre kan også gøre det. Køber du for eksempel selv nogle gode vine, gør lidt ud af borddækningen og tager pænt tøj på, så er det næsten som at være der.

Du finder en række lignende tilbud på landets gode restauranter. Hvis der er en, du altid har drømt om at prøve, men som du ikke har haft råd til, har du med andre ord chancen nu. Det bare at bestille.  

Lån til din næste madoplevelse

Det er nu, du skal udforske madscenen i Aarhus under Corona, før det alt sammen lukker op igen. Mangler du en mere fleksibel økonomi, så du har råd til at opleve billig gourmetmad, så kan du med fordel låne pengene hos KreditNU, så du ikke misser chancen. Du får et billigt lån med en fast løbetid på 12 måneder, men du kan betale det hele af uden ekstra omkostninger, når du vil.  

“Efter mange år i Storbritannien er jeg blevet inkarneret gin & tonic-fan, og Aarhus har et fantastisk udbud. Min favorit er Botanist gin med Fevertree tonic og timian. It’s 5’o’clock somewhere!”

Emilie Kristensen-McLachlan, Journalist