Foto: DBA guide

Skift spor: Skal du være pølsemand?

Går du med en lille drøm i maven om at springe ud som selvstændig? Så burde du rette øjnene mod et nyt salgsopslag på DBA. En helt unik pølsevogn er netop blevet sat til salg. 

Det er måske ikke en forretningsidé, der tager kegler i Løvens Hule, men ikke desto mindre har du nu en unik mulighed for at springe ud som pølsevognsejer. Og hot dogs ad libitum lyder heller ikke så skidt, gør det?

70.000 kroner. Det er, hvad du skal have op af lommen for at få fingrene i en god, gammeldags københavnerpølsevogn. Sådan en har 66-årige Jan nemlig sat til salg på DBA. Og med pølsevognen ’Clemens pølsebod’ følger også flere gode historier fra dens tid sammen med Jan, som er blevet delt med Smag Aarhus i en mail fra DBA Guide.

Pølsevognen har været udlånt mange gange i tidens løb, og på kundelisten har stået alt fra rockerarrangementer til Blegind kirke, der lokkede unge mennesker til gudstjeneste ved at servere røde pølser.

Pølsevognen har endda været en tur i spjældet i Aarhus, da den serverede til ’Ting- og Arresthusets’ 100 års jubilæum tilbage i 2006. 

Læs også: 3 steder du kan få en lækker hotdog i Aarhus

Still going strong

Sidste måned rundede de danske pølsevogne et skarpt hjørne. De har nemlig stillet danskernes sult for røde pølser og brød i 100 år. Og spørger du Jan, hører pølsevognen ikke kun fortiden til:

”Pølsevognen går aldrig af mode,” siger Jan til DBA Guide.

Selvom den klassiske ”med det hele” aldrig skuffer, så skal du ifølge Jan tænke over at forny menuens indhold løbende, hvis du vil stige til tops i den danske pølsevognsbranche. 

Den skal knække, og den skal sprække

Jan giver også et par gode råd med på vejen til den kommende ejer af ’Clemens pølsebod’, så biksen også i fremtiden kan være garant for den perfekte pølse.  

”Den skal knække.” 

Så simpelt er det, når Jan forklarer, at pølsen helst skal knække, når du bider ned i den. Det er et tegn på, at pølsen er produceret og stegt helt perfekt. 

Men pølsen skal ikke kun knække, den skal også sprække, inden man tager den af grillen, fortæller den erfarne pølsemand. 

Skal du være den næste ejer af Jans pølsevogn?

Snasket take away

Se alle