Skal du flytte til Aarhus? Disse ting skal du huske

Der er mange ting at holde styr på, når man skal flytte et andet sted hen, og nogle gange kan forvirringen gå udover glæden og spændtheden ved at skulle flytte et helt nyt sted hen. Så i denne artikel har vi samlet en vigtig huskeliste til dig, der skal flytte til Aarhus.


De praktiske ting

Der er mange praktiske ting forbundet med at flytte, og vi vil liste nogle af tingene op nedenfor:
1. Du skal aflæse vand, varme, el og gas, da du på den måde sikre dig, at du ikke betaler for den nye beboers forbrug.
2. Du skal huske at melde din flytning til folkeregisteret, og dette kan du gøre tidligst 4 uger og 5 dage inden din officielle flytning.
3. Det er vigtigt, at du husker at sætte navn på postkassen, så du sikrer dig, at der ikke er noget post, der pludseligt går tabt.
4. Skift læge. Det er klart, at du naturligvis ikke skal have en læge på Sjælland, når du skal flytte til Aarhus.

Tag nogle dage fri

En flytning kan hurtigt gå hen og blive meget omfattende og krævende, hvilket betyder at det hurtigt kan gå udover dit overskud i hverdagen. Det kan derfor være en god ide at overveje om, man bør tage nogle dage fri, hvor man kan fokusere 100% på sin flytning. På den måde sikre man sig også, at man får lavet mest muligt på kort tid, og samtidig skal man ikke tænke over arbejde, som lidt kan blive en byrde for en i flytningen.

Et flyttefirma er vigtigt

Hvis du flytter til Aarhus fra Sjælland eller Fyn kan det være en stor mundfuld, hvis man skal flytte alle sine store og tunge ting som seng, sofa, spisebord mv. Derfor er det en god ide at alliere sig med et billigt flyttefirma. På den måde kan du lægge den del af flytningen en smule på hylden, og i stedet for at fokusere på de mange andre ting.

Bilanskaffelse

Aarhus er stort, og hvis du kommer fra en mindre provinsby, så vil du blive overrasket over, at man ikke bare kan gå til skole, fritidsaktiviteter og arbejde. Her behøver man en bil, som kan køre en rundt forskellige steder. Hvis du ikke allerede ejer en bil, kan det være rimeligt omkostningsfuldt at anskaffe sig en midt i ens flytning. Derfor kan det i dette tilfælde godt betale sig at tage et billigt billån, som kan give en lidt ekstra pengene på hænderne til en bil. Lendme er en fantastisk lånesammenligningstjeneste, da de samarbejder med flere forskellige banker, der er i konkurrence om at give dig det bedste tilbud til den billigste rente.

En flytning skal ikke være en sur pligt

Det skal være spændende og sjovt at flytte, og det glemmer man nogle gange, når man står midt i malersessionen eller oprydningssessionen. Vi er derfor store tilhængere af, at man husker at værne om fællesskabet, som oftest finder sted i flytning. Det kan derfor være en god ide at bage nogle Rasmus Klump Pandekager om morgenen, inden man skal i gang med det helt store projekt. På den måde får man opladt sine batterier, og har derfor fornyet energi til at være produktiv og effektiv. Og desuden gør pandekager humøret bedre hus alle parter, og det er kun en god ting.