Pixabay

Find det rette skærebræt – det betyder mere, end du tror

Annonce: Når du står og kokkererer mad hjemme i dit køkken, er der mange ting, der er uundværlige for dig. Blandt andet er pander og gryder, gode knive og det rette køkkenservice en nødvendighed i ethvert køkken. Derudover er et skærebræt også et vigtigt element i et køkken, og hvilken type skærebræt, du bruger, kan faktisk have større betydning, end du måske lige umiddelbart tror. Det er nemlig vigtigt at have et godt kvalitetsskærebræt for at skåne dine knive. Hårde skærebrætter, som er lavet af eksempelvis sten eller glas, kan slide meget på dine knive og gøre dem sløve. De bedste skærebrætter for dine knive er derfor dem, der er lavet i blødere træ eller i plastik. Hvilken type skærebræt, der er god at have, afhænger naturligvis også af, hvad det er for noget mad, du skal tilberede. Uanset om du er en gemen amatørkok, eller om du kan mere end det, er det altid en god ide at have flere forskellige typer skærebrætter.

Træskærebrættet
Et træskærebræt kan bruges til det meste og er også et meget populært valg blandt alverdens kokke. De mest almindelige træskærebrætter laves blandt andet i bøg, kastanje og eg og er nemme at vedligeholde og rengøre. Et træskærebræt er som regel rigtig flot håndværk og er ikke noget, man er ked af at have stående fremme. Det er desuden blevet meget populært at bruge træskærebrætter til at anrette eksempelvis tapas på. Tilbereder du meget kød i dit køkken, er det en god ide at købe dig et træskærebræt, hvor der er en saftrille i. På den måde undgår du, at kødsaften løber ud på bordet og griser hele køkkenet til.
Træskærebrætter ligger i meget forskellige prislejer, men ligger som regel i den dyre ende af skærebrætter, da de er meget solide og holdbare.

Plastikskærebrættet
Plastikskærebrætter kan bruges til praktisk talt det samme som et træskærebræt – altså både kød, grøntsager og brød. Dog er plastikskærebrætter ikke lige så modstandsdygtige, og derfor får de nemt ridser og slag, blandt andet hvis du bruger en takket kniv på det. Til gengæld er et plastikskærebræt meget nemt at gøre rent og kan altid gå i opvaskemaskinen.

Victorinox
Der findes mange skærebrætter i materialet victorinox, som er en miljøvenlig træfiber, der er meget blid mod dine knive. Fordelene ved dette materiale, ud over at det er miljøvenligt, er, at det kan tåle op til 175 grader og nemt kan gå i opvaskemaskinen.

Dette er blot nogle af de typer skærebrætter, du kan have i dit køkken, og står du og mangler nogle af dem, kan du se udvalget af skærebrætter hos H.W. Larsen – et københavnsk firma, som har mange år på bagen, og som har stor erfaring indenfor produktion og salg af køkkenudstyr. Her kan du købe alle de forskellige typer skærebrætter, du har brug for, uanset materiale, farve og tykkelse. Derudover kan du også købe tilbehør til dine skærebrætter såsom dupper, der forhindrer dit skærebræt i at skride på køkkenbordet, eller en skærebrætsholder til at holde styr på alle dine skærebrætter.