Kunsten at lave god mad er desværre ved at gå fløjten i den travle hverdag, hvor der er mange opgaver og tjanser at tage sig til. Tiden går med at være på arbejde, og børnene giver man sig ekstra tid til. Det betyder desværre, at madlavningen er blevet til noget, der skal overstås. Man køber noget mad, der allerede er lavet, eller man får bestilt mad udefra. Man burde tage sig tid til hjemmehygge med pandekager og andet lækkert, som man selv laver. Det er faktisk ikke så svært at finde tid til.
Find tiden til at have hygge med mad
Det behøver ikke kun at være i weekenderne og på fridage, at man finder tid til at lave mad fra bunden såsom pandekager, småkager eller ligefrem hovedretter. Tit er man også udmattet i weekenden efter en hård arbejdsuge, eller man har ting i haven, man skal have ordnet. Man bør derimod sætte en dag eller bare en eftermiddag/aften af til, at man finder opskriftbogen frem og laver de retter, man godt kan lide. Hvis man ikke er den bedste til at lave mad, er det her et godt sted at starte. Specielt pandekager er ikke så svære at lave.
Skab de hyggeligste rammer til spisningen
Hyggen med madlavningen skal ikke stresses igennem. Stress og hygge hænger ikke sammen. Så det er her, man dækker op i hyggekrogen med levende eller afdæmpet lys. Så sætter man noget afslappende musik på. Desuden kan man her finde noget lækkert frem at drikke til maden. Ofte finder man også tid i disse rammer til at tale sammen hele familien om de ting, der rør sig hos hver enkelt. Lad det også være en regel, at man slukker for telefonerne og ikke bruger TV’et som samlingspunkt, når der skal være hygge om maden.
Spis sammen med dem, du elsker
Som sagt kan man spise sammen med familien, når man hygger med at lave pandekager eller andet. Men madlavningen er også en god anledning til at invitere naboen eller nogle venner over. Måske er der en veninde, man ikke har set så tit. Her kan man lave en bestemt aftale om at mødes hos den ene af jer, hvor samlingspunktet bliver at hygge om madlavningen. Eller også gør du maden klar på forhånd, så når der kommer gæster, er der allerede dækket op og serveret med frisk mad til at hygge omkring. Sådan nogle oplevelser finder man hurtigt ud af, at man vil have flere af.