Sigfred tilbage med egen kaffefabrik

KAFFE Thomas Sigfred gik konkurs med Sigfreds Kaffebar sidste år, men nu er kaffekongen tilbage med et nyt kafferisteri i Aarhus.

Af Mikkel T. Krogh

Der var sorg blandt byens kaffeelskere, da Thomas Sigfred sidste år gik konkurs med Sigfreds Kaffebar, der havde tre kaffebarer i Aarhus og en i Skagen. Men nu er den aarhusianske kaffekonge tilbage med et kafferisteri under navnet Sigfreds Kaffefabrik, der er åbnet på Sydhavnsgade på Aarhus Havn.

Risteriet ligger i sojafabrikken Solaes tidligere lokaler og rister kaffebønner, som Thomas Sigfred sælger til sine tidligere konkurrenter i form af byens caféer og kaffebarer.

”Det her er drømmen. Jeg skal ikke stå i front længere. Det har været nogle fede år, men jeg trænger til at træde et skridt tilbage. I stedet for at brygge og servere skal jeg nu selv riste og udvikle min helt egen kaffe,” siger Thomas Sigfred til Aarhus Stiftstidende.

Læs også: 5 kaffebarer med killerskills

Kaffe og events
En del af konceptet bliver at lave såkaldt special label-kaffe, ligesom kunderne kan komme ned og være med til selv at udvikle kaffe efter egne præferencer. Kaffekongen understreger dog, at det ikke kun handler om at riste bønner.

“Alt er i spil. Netværksarrangementer i startup-miljøet, kurser, kaffesmagninger, events for virksomheder, polterabends … you name it. Jeg vil rigtig gerne have folk til at komme her, og jeg er med på den værste. Det eneste, man ikke kan, er at komme ind fra gaden og købe en kop kaffe,” siger Thomas Sigfred til avisen.

Sigfreds Kafferisteri ejes af Thomas Sigfreds ven Morten Laugesen, der blandt andet driver Sharks Poolhall i Frederiksgade.

Læs også: Haralds Kaffebar åbner på Langenæs