Den ultimative shawarma guide i Aarhus: Her får du den bedste

Smag Aarhus elsker shawarma! Derfor har vi testet fem forskellige shawarmasteder i Aarhus midtby – og fundet vores favorit.

Hos Smag Aarhus har vi et blødt punkt for shawarma. Okay, det er løgn. Vi ELSKER shawarma. Vi elsker det faktisk så meget, at vi ret ofte får en rulle til frokost. Så det bliver altså til en del ruller i løbet af sådan et år. Og uanset hvad du kalder det – rulle, shawarma eller rullekebab – så har de fleste nok sat tænderne i sådan en bandit.

Men det er altså ikke bare en fremragende spise, når promillen er lidt høj, og du får cravings på vej hjem fra byen. Nej, det er meget mere end det: Det lækre fladbrød, det marinerede kød, der stille og roligt er blevet tilberedt, salaten, dressingen og, for vores vedkommende, chili og hvidløg. Altid! Ja, så har du faktisk en helt fantastisk frokost eller aftensmad.

I Aarhus er der rigtig mange forskellige steder, der sælger shawarma, og niveauet er generelt rigtig højt. Derfor var det også svært at vælge de fem steder, vi skulle prøve af. Vi valgte ud fra anbefalinger samt fra de steder, vi selv kender rigtig godt. Det gav faktisk en rigtig god variation i de shawarmaer, vi smagte. Alle shawarmaer blev bestilt med det hele. Det vil sige med chili og hvidløg, og så var alle med kebabkød.

God fornøjelse – og velbekomme!  

Shawarma King

Immervad 1, 8000 Aarhus C

Vægt: 533 g
Kødmængde: 150 g (28 procent kød)

Shawarma King er en vaskeægte klassiker, som også har åbent ud på de sene nattetimer. Brødet er helt tyndt og hjemmebagt og har en virkelig god smag. Man kan godt lide dressing her, og det er helt okay, for den er rigtig god. Kødet er flot stegt, så det smager af noget og samtidigt er saftigt. Et lille twist er, at der er persille sammen med rødløget, som giver en helt særlig smag. Chilien er moderat stærk, så de fleste kan være med. En virkelig god shawarma, som vi holder meget af.

Hos Bilal

Immervad 7, 8000 Aarhus C

Vægt: 606 g
Kødmængde: 191 g (32 procent kød)

Det her er lidt af en klassiker, som, udover at have afdelingen over for Magasin, oprindeligt er fra Bazar Vest. Her får du et rigtig godt og tyndt brød, men nogle af panelets deltagere vil gerne have haft det bagt lidt mere. Kødet er lækkert stegt, og du kan tydeligt dufte, at det her kommer til at smage godt. Hos Bilals shawarma har en pæn mængde dressing, der for nogle af panelets deltagere er lidt for meget, mens andre synes, det er helt perfekt. Smag og behag. Chilien har en pæn styrke, som spiller godt sammen med resten af indholdet. Den er tung, både i vægt, men også i smagen. En rigtig god shawarma.

ShawarmaMesteren: Smag Aarhus’ favorit

Guldsmedgade 17, 8000 Aarhus C

Vægt: 450 g
Kødmængde: 128 g (28 procent kød)

Her har vi en lidt mindre shawarma, som er fuld af smag. Brødet er tykt, og det giver et godt bid til shawarmaen. Kødet er dejligt krydret med smag af varme krydderier, og så er det saftigt og har en god smag. Salaten bliver fremhævet af flere af panelets deltagere: især den friske rødkål fremhæves som rigtig god og som et element, der både giver en god konsistens og en dejlig smag. Chilien føles ikke så stærk, og vi kunne måske godt have brugt lidt mere varme, men det er jo en smagssag. Dressingen er god og i passende mængder. En virkelig god shawarma, som tog os med storm.

Læs også: Den ultimative fastelavnsbolleguide i Aarhus: Her får du den bedste

Shawarma Bar

Guldsmedgade 8, 8000 Aarhus C

Vægt: 407 g
Kødmængde: 120 g (29 procent kød)

Det her er faktisk Aarhus’ allerførste shawarmabar, så der ligger mange års perfektion bag den her rulle. Brødet er mellemtykt og har en lidt sej konsistens, som deler vandene lidt, men det har en flot afbagning. Kødet har varme krydderier, der giver en god smag, som de fleste i panelet godt kan lide. Nogle synes, at der godt kunne have være lidt mere kød i rullen, andre mener, at fordelingen mellem kød og salat var god. Det er jo smag og behag. Salaten er klassisk og passer supergodt til. Det her er en Aarhus-klassiker, som vi klart kan anbefale.

Royal Shawarma

Ryesgade 28, 8000 Aarhus C

Vægt: 483 g
Kødmængde: 200 g (41 procent)

Royal Shawarma er lidt af en anmelderdarling, og det forstår vi godt. Brødet er flot hjemmebagt og har en mellemtyk konsistens, der flot omkranser indholdet. Kødet er forrygende, du kan virkelig smage kvaliteten, og der er MASSER af det. Salaten er klassisk og gør lige det, den skal. Men det, der i den grad falder i øjnene – eller i smagsløgene – er chiliens styrke. Den er testens klart stærkeste og for flere i panelet er det desværre for meget. Så hvis du elsker en rigtig stærk chili, så bestil din shawarma med – og ellers skal du bare nyde rullen uden. Det her er en virkelig god shawarma, hvor det hele er meget veludført.
Snasket take away

Se alle