Foto: Miss Green Instagram

Guide: 7 steder med lækre salatbowls i Aarhus

Har du lyst til take away, men ikke den fedtede af slagsen bestående af pizza, burger eller fritter? Så er der heldigvis gode muligheder for sundere take away i Aarhus! 

Et godt bud er salatbowls, som både kan spises som frokost og aftensmad. I guiden her har vi samlet syv gode steder i Aarhus, hvor du kan få smagfulde og friske salatbowls.

Læs også: 6 steder i Aarhus med særdeles godt smørrebrød

Miss Green

Miss Green Aarhus
Foto: Miss Green Instagram

På strøget ligger Miss Green, og her kan du altså få virkelig lækre salatbowls. Udvalget er stort, så der er sikkert noget for enhver smag. Menukortet byder på bowls med kylling, tunmousse, laksemousse, pulled pork, pulled beef og falafel. 

Man kan vælge blandt et hav af varianter som “Mexican”, “Veggie” “Fitness”, “Italiano”, “Asian”, “Fransk” og “Chicken n’ rice”. Uanset hvad du vælger, er din salatbowl fyldt med friske grøntsager og sprøde lækkerier som mandler, græskarkerner eller brødcroutoner. 

Vil du mixe din helt egen variant, kan du også det hos Miss Green. Udvalget af grøntsager, kød, pasta, ris, dressing og andet tilbehør er virkelig stort, så du kan blande alt det, du elsker i en salatbowl. 

Hvor: Søndergade 76, 8000 Aarhus C

Pris: 65-69 kr. (89 kr. for menu m. drikkevare) 

Hjemmeside: Miss Green

Levering? Ja, gennem foodora og Wolt

OLIOLI

OLIOLI Aarhus
Foto: OLIOLI Instagram

I Aarhus er OLIOLI forholdsvis ny, men lige siden åbningen på Frederiksbjerg har Poké baren været ret så populær. OLIOLI er nemlig også i København, hvorfor mange kendte det på forhånd. 

Hos OLIOLI kan man primært få Poké Bowls, som stammer fra det hawaiianske køkken og er en form for dekonstrueret sushi. Er du vild med sushi, vil du helt sikkert elske en poké bowl. Her kombineres friske grøntsager nemlig med ris og råmarineret fisk som laks og tun. 

Hos OLIOLI kan du dog også få bowls med kylling, and, okse, tofu eller østershatte. Så hvis du ikke er til rå fisk, kan du stadig finde en lækker bowl hos OLIOLI. Men ris er stadig et primært element i Poké bowls, så du får altså en lidt anderledes form for salatbowl hos OLIOLI. Men vi kan forsikre dig om, at det er toplækkert! Du kan også bygge din helt egen bowl, hvor du selv kan vælge indholdet. 

Og psst… der er altid 20% studierabat hos OLIOLI! 

Hvor: M.P. Bruuns Gade 52, 8000 Aarhus C

Pris: Frokosttilbud til 85 kr., eller 105-115 kr. (menu m. side og drikkevare: 139 kr.)

Hjemmeside: OLIOLI

Levering? Ja, OLIOLI leverer selv, men er også på Wolt

mr. Mums

mr. Mums Aarhus
Foto: mr. Mums

Hos mr. Mums i Jægergårdsgade får du klassiske salatbowls med friske grøntsager og kød fra danske avlere. Konceptet hos mr. Mums er simpelt. Du sammensætter nemlig altid selv sin salatbowl, så du får den lige, som du vil have den. 

Du kan vælge mellem kylling og bacon, krebsehaler og æg, koldrøget laks, varmrøget laks, tunsalat, rilette af svineskank eller vegetar. Derudover kan du vælge at få perlebyg eller pasta i din salat. 

Der er selvfølgelig også forskellige dressinger at vælge mellem, og du kan også få brød til. Udvalget af grønt er stort, og hvis du møder fysisk op hos mr. Mums kan du selv vælge, hvilke grøntsager du vil have i. 

Hvor: Jægergårdsgade 12, 8000 Aarhus C

Pris: 65 kr. for alm. og 75 kr. for stor

Hjemmeside: mr. Mums

Levering? Nej, kun afhentning. 

Me&Mê

Me&Mê Aarhus
Foto: Me&Mê Instagram

I toppen af strøget ligger Me&Me, som du måske har set. Men det er da en negle- og massagesalon, tænker du nok…? Ja, men faktisk er det også en café, som laver de lækreste vietnamesiske poké bowls, der kan fås som take away. Og du behøver hverken at købe massagebehandling eller neglebehandling også.

De lækre poké bowls er alle med ris, hvor du derudover vælger mellem panerede rejer, sprød kylling, teriyaki kylling, marineret oksekød, laks, and, tun eller tofu. Mulighederne er altså mange – så der er både noget for fiskeelskeren, kødelskeren og vegetaren. 

Alle poké bowls hos Me&Mê er med en masse friske grøntsager som avocado, gulerod, radiser, edamebønner, agurk og hjemmesyltede rødløg. Ovenpå er der sprøde sesamfrø, forårsløg, dressing og lime. Mums! 

Hvor: Ryesgade 37, 8000 Aarhus C

Pris: 115 kr. for medium og 135 kr. for large. 

Hjemmeside: Me&Mê

Levering? Ja, Me&Mê tilbyder selv levering, men er også på Wolt

Læs også: 3 sprøde sandwichsteder i Aarhus

ekolu

ekolu Aarhus
Foto: ekolu Instagram

Poké bowls er virkelig det nye indenfor salatbowls, og endnu et sted, hvor du kan få den lækre hawaiiansk-inspirerede bowl er hos ekolu. Du kan både få med krabbe, laks, tun, rejer, kylling, bøf, and, tofu og æg. 

Er du ikke så stor tilhænger af ris i din salatbowl, så kan du også få almindelige salater hos ekolu. Her kan du vælge mellem en hawaii med blandt andet feta, sorte oliven og ananas, en græsk salat, en tofu salat eller en klassisk salat med kylling. 

Hvor: Vesterbrogade 20a, 8000 Aarhus C

Pris: 85-109 kr. (uden drikkevarer og sides)

Hjemmeside: ekolu

Levering? Ja, gennem foodora og Wolt

No. 12

No. 12 Aarhus
Foto: No. 12 Instagram

I Frederiksgade ligger No. 12, hvor der altid står smukke blomsterbuketter udenfor, som kan købes. Går du indenfor, finder du salatdisken, som er spækket med lækre, friske ingredienser til en lækker salatbowl. 

Du kan blande din favorit salatbowl, hvis du besøger No. 12 fysisk, og ellers kan du også bestille via foodora og Wolt. Her kan du vælge mellem Fitness Bowl med kylling, Fitness bowl med tun, falafel bowl eller vegetar bowl med bønner og kikærter. 

Salatdisken byder på lækkerier som oliven, feta, soltørrede tomater, peberfrugt, porrer, grønkål, granatæble, asparges, hummus og meget mere endnu. 

Hvor: Frederiksgade 12, 8000 Aarhus C

Pris: 113-137 kr. inklusiv en samosa og valgfri drik

Hjemmeside: No. 12

Levering? Ja, gennem foodora og Wolt

Green Neighbour

Green Neighbour Aarhus
Foto: Green Neighbour Instagram

Hos Green Neighbour på Aarhus Street Food er råvarerne økologiske, og der er fokus på, at salat ikke skal være en kedelig spise. Du kan vælge mellem spændende salatbowls som mexican, BBQ pulled pork, chicken cæsar, falafel, pesto chicken og langtidsbagt rødbede. 

Der er virkelig kræset for råvarerne hos Green Neighbour, som så vidt muligt er lokale. Du kan forvente lækre ingredienser som parmesanost, avocado, marokkansk dressing og quinoa. 

Skal det være ekstra lækkert, kan der også tilkøbes friskbagt surdejsbrød, som leveres af det luksuriøse bageri La Cabra. Menuen hos Green Neighbour skifter efter sæson, så der kan købes råvarer så lokalt som overhovedet muligt. 

Hvor: Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C (Aarhus Street Food)

Pris: 90-95 kr. 

Hjemmeside: Green Neighbour

Levering? Nej, skal afhentes.