Your Receipt words on a store voucher or proof of purchase and You Saved Big Time to illustrate savings from a clearance or discount sale on goods or merchandise

Sådan sparer du penge på restauranter i Aarhus

Sådan sparer du penge på restauranter i Aarhus

SPONSORERET Aarhus er foruden at være kulturby 2017 en umådelig interessant kulinarisk by. Faktisk er Aarhus og Midtjylland udnævnt til europæisk gastronomiregion for 2017!

Det er store ord om byen, men den kan også bryste sig af flere Michelin-restauranter. Michelin restauranterne tæller bl.a. Frederikshøj, Substans, Gastromé og Domestic. Der er altså mange at vælge imellem, men vil du prøve dem alle, så skal du være klar til at betale.

Kvalitet og pris følges typisk ad, og det gælder (desværre) såmænd også i Aarhus. Derfor er det interessant at kigge nærmere på, hvordan man kan spare penge, hvis man vil ud at spise fint i den jyske storby.

  1. Deals! Du kommer næppe ud at spise på Michelin-restauranter med en deal, men det betyder ikke, at deal-tilbud er dårlig mad. Der er jævnligt deals med aarhusianske restauranter, der har meget fine bedømmelser. Du bør tjekke Spotdeal, Bownty eller en af de andre store deal-tjenester, hvis du kaster dig over en deal.
  2. Har du et Visakort med fordele? Der er faktisk flere rabatprogrammer til Visakort end du sikkert ved om. Det er dog forskelligt, hvad de giver rabat på. Der er en del kreditkort, hvor du får rabat på restauranter og caféer, men den rabat giver dette kreditkort. Generelt kan det være værd at kigge på andre kreditkort, hvor du kan opnå rabat, bonus eller andet på andre indkøb.
  3. Tilmeld dig nyhedsbrevet hos de interessante restauranter. Det sker oftere end du tror, at restauranter giver specielle rabatter til modtagere af deres nyhedsbrev. Og du skal ikke tro, at denne ”ting” kun er for de mindre fine restauranter. Hvis du pludselig ikke vil modtage nyhedsbrevet længere, så er det let at komme ud af. Alternativt kan du lave en mailboks kun til dine specielle nyhedsbreve, hvor der forhåbentlig gemmer sig rabatter.
  4. Dette tip er i tråd med det ovenstående. Bliv ven/fan med/følg restauranten på Facebook!
  5. Spis frokost i stedet for aftensmad. Det er næsten altid dyrere at spise aftensmad, hvorfor det kan være en god ide, hvis du prioriterer frokost på din drømmerestaurant i stedet.
  6. Undersøg altid TripAdvisor. Uanset om det er en dyr eller billig restaurant, så kan det altid være en god idé at undersøge TripAdvisor. Det kan være madkvaliteten er faldet, servicen blevet elendig eller lignende. Læs også andre erfaringer og vælg udfra dette den perfekte restaurant for dig og dit følge.
  7. Brug Smagaarhus.dk: her på siden er der også oversigt med restauranterne i byen, hvor der linkes til de forskellige anmeldelser. Det er altid relevant at undersøge, hvad den sidste madanmelder mente om restaurationen.

Og kan du undvære den fine Michelin-mad, så er der faktisk EKSTREMT gode street food-markeder i Aarhus. Atmosfæren er meget mere afslappet i de nedlagte industrilokaler, hvor gadevognene står på række.

En anden fordel ved gadekøkkenerne er ligeledes, at du kan prøve mad, som du ellers aldrig ville stifte bekendtskab med, for en meget lille sum penge.

Uanset hvad, så venter der dig en rigtig spændende kulinarisk oplevelse. God fornøjelse.