Sådan skærer du ned på sukkeret

Sponsoreret indhold

De flest ved at sukker ikke er sundt, hverken for tænderne eller for kroppen, hvis du indtager det i større mængder.

Der findes nogle ting du kan gøre, for at gøre det nemmere for dig selv. Du kan f.eks. finde et alternativ til sukker i din madlavning, kaffe eller te. I denne artikel får du et par gode råd til hvordan du kan skære ned på dit sukkerindtag, uden at gå glip af den søde smag.

Bag dit eget brød

Der findes sukker i stort set alle produkter i supermarkederne og det kan derfor være ekstremt svært, at blive helt sukkerfri. Du kan dog undgå en stor del af al det sukker der puttes i vores madvarer, ved at lavet maden selv – helt fra bunden. F.eks. når du skal bage brød. Udover at du selv bestemmer om der skal en smule sukker i, eller slet ikke noget sukker, så er der ikke noget der slår et hjemmebagt brød, der lige er komme ud af ovnen. Fordelen ved at lave det selv er, at du har fuld kontrol over hvor meget sukker der bruges.

Brug sødemiddel

Hvis du er typer der elsker en kop kaffe eller en kop te, med masser af sukker i, så kan det være en utroligt svær vane at komme af med. Der findes dog et alternativ der kan gøre det meget nemmere for dig, uden at du mister den søde smag. Sødemiddel kan fås både i pulverform, flydende form og som tabletter. Det er selvfølgelig ikke det samme som sukker, men det giver en sød smag der gør, at det er nemmere for dig at skære ned på dit sukkerindtag.

Brug Stevia

Hvis ikke har hørt om Stevia før, så ved du slet ikke hvad du er gået glip af. Stevia er verdens sødeste plante og man siger at dens ekstrakt er ca. 450 gange så sød, som almindeligt sukker. Stevia er også en af ingredienserne, der bruges til at lave sødemiddel med. Fordelen ved at bruge Stevia er, at det kan bruge til mange forskellige formål. Både hvis du skal bage, lave mad, eller have en kop dejlig varm kaffe eller te. Stevia kan umiddelbart ikke bare findes nede i dit lokale supermarked, men du kan til gengæld finde det i de fleste helsebutikker.