Sådan kan du spare penge på madposten som studerende

Det er helt almindeligt, at man som studerende ikke har det største økonomiske råderum, da mange vælger at leve af deres SU, så de kan fokusere 100% på deres studie. Dette sætter dog nogle begrænsninger i forhold til, at man økonomiske skal kunne få det til at løbe rundt. I denne artikel har vi samlet vores bedste tips til, hvordan du kan spare på den gennemsnitligt set næststørste udgift for en studerende, nemlig madposten.

Et realistisk madbudget

Du skal både tænke over, hvad du skal købe morgenmad, frokost og aftensmad. Dertil vil der også være mellemmåltider og snaks som også fylder i budgettet. Alle disse måltider skal man købe ind til hver dag i en måned, det er derfor den næst højeste post i de fleste studerendes månedlige budget.

Som studerende skal du både tænke over, hvad du skal købe morgenmad, frokost og aftensmad. Dertil vil der også være mellemmåltider og snaks som også fylder i budgettet. Alle disse måltider skal man købe ind til hver dag i en måned, det er derfor den næst højeste post i de fleste studerendes månedlige budget.

Uden et madbudget kan det være svært at finde hovedet og hale i, hvor mange penge du reelt set bruger på mad, derfor er første step altid at regne ud hvor mange penge, du har brugt på mad de seneste måneder. Det kan du gøre ved at kigge på dine udbetalinger i din netbank. Det kan være lidt tidskrævende, men det er nødvendigt for at få det overordnet overblik. Dernæst skal du have udarbejdet et realistisk madbudget, som du fremover skal kunne overholde. Dette giver dig et konkret værktøj til at holde styr på dine månedlige madudgifter.


Drop take-away

Hvis du lige er flyttet hjemmefra, kan det være en stor omvæltning lige pludselig selv at stå for alle måltider i løbet af en dag. Man kommer måske fra en familie, hvor man har en forælder, der har taget madlavningsposten, og du har måske derfor ikke så meget erfaring indenfor madlavning. Men at købe take-away flere gange om ugen, er ikke en budgetvenlig løsning og vil stjæle bidder fra andre aspekter af det, at være ung. Hvis du mangler inspiration til din madlavning, kan du fx på Netto tilbudsavisen finde et hav af gode inspiration til både din morgenmad, frokost og aftensmad.

Det kan derfor være ret smart at købe ingredienser til selv at lave mad derhjemme i stedet for, at købe færdigretter ude i på forskellige spisesteder, da det er meget dyrt i længden. De fleste har dog en post som koster flere af SU-pengene end madbudgettet, det er huslejen. Det er dog kun et engangsbeløb, som skal betales hver måned, og derefter kan du se hvor meget, du har tilbage til resten af måneden.

Kvalitet fremfor kvantitet

For at du kan lave din mad, er det naturligvis nødvendigt, at du har de rette værktøjer til det herunder stegepander, gryder, bestik, glas mv. I den forbindelse anbefaler vi, at du sørger for, at kvaliteten er i orden på dine køkkenredskaber, så du får en lang levetid ud af dem. På den måde vil du kunne spare mange på sigt, og det er de langsigtede løsninger som vil få din økonomi til at gå op i en højere enhed. Det er ikke altid det dyreste, som er af bedst kvalitet. Sørg derfor for at lave din research på de mere prishøje produkter. Hvis du skal have fat i den bedste stegepande, kan du fx skrive  test af stegetermometer  på Google. Med denne søgning vil du finde frem til at en masse dybdegående anmeldelser om produktet.

Dyrk tilbudsaviser

Når du skal finde dine billige dagligvare, om det er aftensmad, eller der bare skal købe nye dyner til sengen derhjemme. Så er det altid en god idé at se på de forskellige tilbudsaviser. Det kan dog være irriterende at få alle tilbudsaviserne med posten, hvis man bare kigger i nogle få af dem og så smider resten ud. Det er dårligt for miljøet at få alt det papir tilsendt, som alligevel bare skal smides ud igen. Derfor er der mange, der får et ”reklame nej tak skilt”. På den måde får du ikke reklamerne leveret til døren, men man kan stadig se alle tilbudsaviserne på Kimbino. Det er her Kimbino hjælper med til tilbudspriser, samtidig med at der ikke er nogle printede flyers, på den måde er Kimbino den miljøvenlige løsning på tilbudsaviser. Hold derfor øje med tilbud fra nogle af de største butikker i Danmark, så du altid kan optimere dit budget bedst muligt.

Tak for at læse med – vi håber, du kunne bruge vores tips.