Sådan kan du lave en perfekt Halloweenmiddag

Der er ikke længe til den 31. oktober og halloween. Halloween er en perfekt anledning til at invitere vennerne over til en lækker middag. Du kan nemt lave en lækker halloweenmiddag selv, det kræver ikke så meget, som du måske tror. Og med denne guide, kan du få inspiration til din Halloween middag.

 

Græskarsuppe – den appetitvækkende forret

Til halloween gælder det om at bruge græskar så meget som muligt i menuen. Slutningen af oktober er sæson for græskar og du kan derfor finde mange lækre græskar, som du kan bruge til din middag.

Den perfekte forret er derfor uden tvivl græskarsuppe. Suppe i sig selv er en klassisk forret, som kan vække appetitten inden hovedretten. Om efteråret er suppe en fantastisk, da det er koldere udenfor og derfor kan det være rart, med lidt at varme sig på.

Det gode ved græskarsupper er også, at du kan lave din græskarsuppe som du gerne vil have den. Du kan fx putte chili i, hvis du godt kan lide stærk mad eller krydre med andre krydderier, så din græskarsuppe bliver ekstra god. Du kan også købe lidt creme fraiche til at putte ovenpå for at tilføje lidt syrlighed. Og så skal der selvfølgelig lidt græskarkerner på toppen – så er din græskarsuppe fuldendt.

Hakkebøf med bagte grøntsager til hovedret

Med hovedretten har du egentlig frit spil, hvis du kan få lidt græskar ind over er det selvfølgelig ideelt, men ellers har halloween ikke en bestemt hovedret, som kendetegner den uhyggelige aften.

Vores bud på en god hovedret er hakkebøf med grøntsager. Og med grøntsager mener vi blandt andet græskar – det skal med i en hovedret til halloween.

Hakkebøf er en god hovedret fordi de fleste elsker hakkebøf og det er samtidig nemt at lave. Og med lidt bagte grøntsager til, kan du peppe retten op.

Fordelen ved at lave hakkebøf med bagte grøntsager er, at du har frie hænder til at blande lidt forskellige grøntsager. Så hvis du har lidt til overes i køleskabet fra ugen, kan du sikkert få dem med ind i retten. Det kan fx være du har abonnement på en af de populære måltidskasser, og derfra har lidt ekstra grøntsager.

Du kan bage de fleste grøntsager, og hvis du putter lidt gode krydderier på, er det lækkert tilbehør til hakkebøffen. For at gøre lidt ekstra ud af halloweentemaet kan du købe et Hokkaido græskar og bage sammen med de andre grøntsager.

 

Græskartærte til dessert – ingen tvivl her

Til dessert skal der selvfølgelig være græskartærte. De fleste forbinder halloween med en god græskartære, så det skal din menu selvfølgelig også indeholde.

Hvis du ikke er den store bager selv, kan du vælge at købe græskartærten. Du kan købe gode græskartærter rundt omkring hos bagere eller i de store supermarkeder i Aarhus. Mange af dem smager som hvis de var hjemmelavede, så du kan roligt forberede dig lidt på det punkt.

 

Snacks til resten af aftenen

For at fuldende din halloweenmiddag, gælder det også om at have et par gode snacks klar til resten af aftenen. Du kan købe mange snacks der er lavet med halloweentema fra slutningen af oktober, så det er bare om at gå på jagt i dit nærmeste supermarked.

 

Halloween med børn

Har du børn, skal de selvfølgelig også være en del af halloweenmiddagen, og heldigvis er denne halloweenmiddag også meget børnevenlig.

Hvis du synes, at børnene skal opleve lidt ekstra omkring halloween, kan du tage dem med til halloween i Tivoli Friheden. I Tivoli Friheden har de mange aktiviteter i dagene omkring halloween, som hele familien kan samle sig omkring.

Du kan også sende børnene ud på tur hos naboerne til ”slik eller ballade”. Hvis du er utryg ved at sende dine børn alene af sted, kan du altid tage med og sætte børnene op på en elcykel, så I er klar til at tage rundt i nabolaget.

 

Husk hunden

Du kan også overveje, at købe lidt ekstra godter til mennesket bedste ven på denne uhyggelige aften, så de også bliver forkælet lidt. Du kan fx kigge efter lidt ekstra godt hundefoder, som din hund kan spise, imens I nyder den lækre halloweenmiddag.