Sådan får du råd til alle julegaverne i år

Julen nærmer sig, og selvom den altid er fyldt med hyggelige stunder, kan det for mange være en rigtig dyr tid på året

Har du svært ved at overskue din økonomi i december måned, når julegaverne skal købes, er der flere ting, du kan gøre, så du undgår at gå ind i det nye år med minus på kontoen.

Læs med herunder for at se, hvordan du kan få en dejlig og hyggelig jul uden at bekymre dig om din økonomiske situation.

Det skriver nyheder24.dk – online nyheder.

Lav en aftale med banken for december

Ved du allerede på forhånd, at julemåneden er hård ved din pengepung, kan du altid forsøge at lave en god aftale med din bank. I de fleste tilfælde vil din bankrådgiver helt sikkert forstå din situation og kunne hjælpe dig.

Har du et lån, kan du nemlig høre din rådgiver om muligheden for at undgå at betale afdrag i december. Det er slet ikke unormalt at sådanne aftaler bliver lavet mellem bank og kunde, og måske er det lige præcis det, du har brug for.

Den midlertidige afdragsfrihed gør, at du i stedet kan bruge pengene på at gøre julen lidt hyggeligere med god julemad og ikke mindst nogle julegaver, som din familie og venner vil blive rigtig glade for.

Husk at spare op i løbet af året

Måske siger det sig selv, men det er alligevel værd at nævne – det kan være nødvendigt at spare op i løbet af året. Hvis en bankaftale af en eller flere grunde ikke er en mulighed, må du sørge for at lægge lidt til side hver måned.

Julemåneden er dyr, og hvis du skal have råd til det hele, kræver det ofte længere tids opsparing, når du måske samtidig betaler af på et hus, en bil eller noget andet. I tilfælde af, at du står midt i december uden en opsparing eller en bank, der ønsker at lave en midlertidig afdragsaftale, er der selvfølgelig en anden løsning.

Hvis du står og mangler penge lige inden jul, kan det give god mening at tage et mindre lån. Du skal naturligvis sikre dig, at lånet er et fornuftigt og et, som du har mulighed for at betale tilbage igen uden problemer.

Gå efter udsalget

Dernæst er det vigtigt, at du orienterer dig om diverse tilbud og udsalg. Selvom de fleste er bekendt med den helt store udsalgsdag – nemlig Black Friday, der ligger i sidste halvdel af november måned – har mange butikker både forinden og efterfølgende også rigtig gode tilbud.

Black Friday er en oplagt dag at handle julegaver, hvis du gerne vil spare gode penge, men det er vigtigt at vide præcis, hvad du går efter, da dagen for rigtig mange også kan være meget hektisk og stressende.

Tjek diverse tilbudsaviser på nettet, og sørg for at købe julegaver i god tid. Jo tættere vi kommer på selve juleaften, jo dyrere bliver varerne i butikkerne.

Selv med et lille budget er det muligt at få en helt perfekt jul med gode gaver, dejlig mad og hygge. Det kræver blot, at du eksempelvis planlægger dine indkøb, laver en særaftale med banken eller optager et fornuftigt lån, der kan give dig et lille pusterum, når de hyggelige decemberdage nærmer sig.