Sådan får du prioriteret sund mad i en stresset hverdag

Sund mad er essentielt for at give os energi, overskud og få kroppen til at fungerer – derudover kan det være forbyggende mod sygdomme. Selvom de fleste ved, hvor vigtig en sund og varieret kost er, er det ikke alle, der får tid til at prioritere disse smagsfyldte måltider i en ellers travl hverdag. Derfor får du her tre tips til, hvordan du får lavet sund mad i den stressede hverdag.

Find opskrifterne på forhånd

Et af problemerne ved at skulle lave sund mad er, at mange ikke har gode, lækre opskrifter lige ved hånden. Derfor bliver det ofte set som et større arbejde at skulle finde frem til en ret, man rent faktisk har lyst til oven i travlhed med arbejde, familie og venner.

For at lette noget af arbejdet, og gøre det nemmere for en selv, er det derfor en rigtig god idé eksempelvis at bruge søndagen på at kigge diverse kogebøger og madblogs igennem. På kort tid kan du snildt finde opskrifter til hele ugen, som du kan gemme ned på din computer.

 

Handl i god tid

Efter flere timers arbejde eller studie og en lang og trafikeret hjemtur, er det ikke sikkert, der er så meget overskud tilbage til at skulle gå ned og handle ind til aftenens middag. Hurtigt kan det være fristende at lægge sig på sofaen og bestille noget snasket take-away, der bestemt ikke er særlig nærende eller sundt.

En fornuftig idé er derfor at handle ind til den følgende uges retter på forhånd. Bruger du en time eller to i løbet af ugen på først at skrive alle ingredienserne og madvarerne, der skal bruges, kan du få handlet næsten alt ind, der skal bruges, på kort tid. Når du kommer udmattet hjem fra arbejde eller studie, skal du derfor kun bruge tid på at kokkerere i køkkenet uden at skulle udenfor en dør igen. Det vil uden tvivl gøre det langt lettere for dig at få lavet gode og sunde måltider og ikke mindst vælge den usunde take-away fra.

 

Gå efter tilbuddene

Mange forbinder sund mad med at være dyrt. Men sund mad betyder ikke altid nødvendigvis, at du skal tage et sms lån for at få råd – de penge kan du i stedet bruge på en lækker rejse i sommeren, ikke på de helt almindelige måltider i hverdagen.

Nej, sund mad kan gøres relativt billigt, især hvis du går efter de gode tilbud. Tilbudsaviser bliver hver uge smidt i vores postkasser, og har du i stedet valgt at framelde dig disse, kan du finde dem online. Der kan være mange penge at spare, og formindsker du omkostningerne til de sunde måltider, vil du også lettere kunne motivere dig selv til at lave disse fremover.