Sådan får du nemmere dit barn til at gå i bad eller børste tænder

Dette er sponsoreret indhold.

Hvis du nogle gange skal bruge meget lang tid på at diskutere med dit barn om, at nu er det badetid eller børste-tænder-tid, så er du langt fra den eneste. Det hører til sjældenhederne, at børn synes, det er sjovt at gå i bad eller at børste tænder. Man kan med fordel finde på nogle forskellige lege eller ritualer, der gør det lidt nemmere.

Legetøj der kun hører til på badeværelset

Har du gjort det nemt nok for dit barn at finde på en badeleg? Mange børn synes, det er træls at blive hevet væk fra dén leg, de er i gang med bare for at komme i bad. Hvis I har noget legetøj, der hører til på badeværelset, kan børnene også lege derude, og således bliver badeværelset ikke et sted, hvor der kun sker kedelige ting såsom tandbørstning og badning. Man kan eksempelvis købe legetøj, der kan komme i vand, eller man kan købe kuglebaner, der skal hænges op på vægge i bruseren eller over badekaret, så man kun kan lege med kuglebanen, hvis man går i bad.

Find på en leg, der gør det sjovere at børste tænder

At få børstet tænder kan for mange børn være en træls oplevelse, og det kan for mange forældre derfor være en ting, der bare skal overstås, imens børnene græder og også bare vil have det overstået. Næste gang I er ude at handle kan du lade dit barn selv vælge, hvilken tandbørste, dit barn vil have, og det kan gøre tandbørstningen lidt nemmere, fordi barnet selv har været med til at vælge. Når I er i gang med tandbørstningen, kan I eksempelvis lege, at karius og baktus skal børstes ud hver aften og hver morgen, og hvis du lever dig ind i legen, gør dit barn garanteret også. Sig derfor højt og med entusiasme i stemmen, når dit barn åbner munden op, at du kan se en baktus, og at du nok lige skal skynde dig at få den væk. Mange børn hopper med på legen og lader dig børste barnets tænder. Sørg desuden også for at temperaturen på badeværelset er behagelig. Hvis I har fliser på badeværelset og ingen gulvvarme, kan I eksempelvis lægge et tæppe på gulvet, som børnene kan stå på, så det ikke bliver en træls oplevelse at komme ud på badeværelset.