Sådan får du god mad på SU

Mange forbinder god mad med dyre priser – men det behøver ikke altid at hænge sammen. Fordi selvom du er på SU og har et mindre rådighedsbeløb, er der stadig masser af muligheder for at spise lækker mad – og undgå at skulle spise havregryn den sidste uge af hver måned.

Det gælder både, når det kommer til at spise god mad ude men også derhjemme. Derfor får du her liste over ting, du kan benytte dig af, hvis du vil have delikat mad uden at sprænge budgettet.

Morgenmad for 17 kroner

En lækker brunch med vennerne er fristende, men hurtigt kan en stor del af ugens budget blive brugt på en enkel omgang morgenmad. Selvom du kan lave hjemmelavet brunch derhjemme, er det ikke til at lægge skjul på, at det nogle gange bare er lidt federe at komme ud over dørtærsklen og spise ude i andre omgivelser.

Heldigvis tilbyder to caféer i Århus morgenmad til kun 17 kroner – selv en morgenmad derhjemme kan nærmest ikke gøres så billigt, når først æg, bacon og lidt brød er blevet købt.

Udnyt byens frokosttilbud

Det kan være, det oftest er om aftenen, at du ender ude og spise. Men det betyder ofte dyre middagsregninger, hvor det blive lige dét dyrere, end du først havde regnet med. Mange steder i Århus tilbyder dog frokosttilbud for også at lokke kunderne ind i løbet af dagen. Som studerende har man heldigvis ofte et lidt mere fleksibelt skema, som betyder, at du nemmere kan nyde god mad i løbet af dagen til lavere priser. Der kan være mange penge at spare, hvis du prøver at begrænse dig til disse tilbud på en gang i mellem.

Herved har du stadig råd til det årlige besøg hos en tandlæge i Århus eller den tid hos fysioterapeuten, du længe har haft brug for – for selvom lidt selvforkælelse og hygge er vigtig, skal penge til uundgåelig og praktiske ting stadig prioriteres.

Spis senere mad – og støt kampen mod madspild

Med den fremskridende digitalisering, kan det meste efterhånden findes online på diverse hjemmesider og apps. Det har gjort det nemmere for os forbrugere at få et godt overblik over de forskellige tilbud, der findes, som vi ellers aldrig ville have opdaget.

Eksempelvis er appen ’toogoodtogo’ kommet til verden – en app, der giver dig mulighed for at købe mad for helt ned til 20 kr. samtidigt med, at du støtter kampen mod madspild. Så hvis du er villig til at udskyde aftensmaden til lidt senere på aftenen, kan det bestemt være det værd. Nemt kan du hente billig, lækker aftensmad, og du slipper samtidigt for selv at kokkerere.

Undersøg stederne – før du kommer

Hurtigt kan man helt tilfældigt ende på en restaurant, for derefter at få kastet menukortet i hånden og indse, at priserne ligger i den dyrere ende. Denne situation kan nemt undgås. Hvis du ved, du skal ud og spise, kan du snildt kigge på de forskellige restauranters hjemmesider og hurtigt bedømme, hvilke steder, der stemmer overens med dit budget. Sådan undgår du at blive overrasket over dyre priser.

Er det i stedet spontant, du skal ud og spise, kan du kan nemt vælge de allerfineste steder fra. Du kan ofte vurdere stedet ud fra menneskerne, tøjet mm. Kan du for eksempel ikke have dine fede Vans Old School sneakers på uden at føle dig ’underdressed’, er det måske ikke et sted for dig.

Hav det i tankerne til næste gaveønske

Det kan være, du også er en af dem, der har svært ved at nævne nogle gaveønsker, når tiden nærmer sig din fødselsdag eller jul. Her ender du måske med hurtigt at slynge nogle ligegyldige ønsker ud, fordi du umiddelbart ikke kunne komme i tanke om andet.

Samtidigt skal der oftest være gaver i forskellige prislejer på ens ønskeliste, så alle kan være med. Det er nok ikke hvem som helst i familien, der forærer dig en ny PlayStation eller en weekendtur til London. Her kan et gavekort være svaret. Med gavekort kan folk give dig for lige det beløb, de ønsker – samtidigt med at de slipper for at give dig nogle hundrede kroner i en kuvert, som nogle ikke har lyst til at give. Derudover kan gavekort være utrolig praktiske at have – du kan eksempel ønske dig et gavekort til en luksusbrunch for to – på den måde slipper du selv for at skulle tømme lommerne, når du skal forkæles med noget lækker morgenmad, samtidigt med at du kan invitere en anden med ud på din regning.