Sådan får du en kreativ jul

December nærmer sig og julen kommer listende. Juletiden er en magisk og kærkommen tid, der giver lejlighed til at vi pynter op, bager, tænder lys og inviterer vores nærmeste på besøg. I julen bringes familien sammen på anden vis end resten af året til mange sammenkomster, hvor vi har fejre flere traditioner sammen. Den danske jul er fyldt med mange hyggelige stunder, hvor vi har tid til at være sammen over flere kreative projekter. Hvis du ønsker at få en kreativ jule med fælles projekter for hele familien, så læs med her og få juletips til at holde den bedste jul med dine kære.

Sådan bliver juletid er kvalitetstid

Jul giver anledning til mange hyggelige øjeblikke sammen med vores familie og venner. Skyd julen i gang med en masse kreative projekter og få mere ud af din jul sammen med dine kære. Juletid er fyldt med sjove projekter, hvis vi blot griber muligheden for at sætte dem i gang. Det første I skal gå i gang med derhjemme er, at få styr på juledekorationen, så I er klar til at december melder sin ankomst. Når dine gæster skal inviteres til de mange julesammenkomster, så kan det være ekstra hyggeligt at sende en juleinvitation gennem et hjemmelavet postkort. Det er nemt selv at lave et julekort og det er mere personligt at modtage af dine bekendte. Med et personligt julekort kan du også blot sende en sød julehilsen til ens nærmeste og ønske dem en god jul. Det kan også være hyggeligt at sætte kryds i kalenderen til en hel dag med julemusik, æbleskiver og juleklip for hele familien. Så kan I efterfølgende hænge jeres flotte julepynt op sammen i hjemmet. I kan også lave julepynt, som I kan vedlægge de gaver, som skal under juletræet og give et mere personligt præg på jeres indpakning. Udover lave julepynt, kan det være hyggeligt at sy navnelapper i tøjet og sætte et mere personligt præg på ens julegaver. Navnemærker er især fordelagtige at få syet i de mindste i familiens tøj, da deres tøj ofte kan blive væk i daginstitutioner eller på skolen. En anden hyggelig beskæftigelse, som kan være sjov for hele familien, er at tage på et julemarked og gå på opdagelse for hele familien. Her kan I få inspiration til at lave smukke dekorative julekranse eller andre former for julepynt og købe mere med hjem til samlingen.

 

Lav jeres egne julegodter

Det er en tradition, at julen er fyldt med godter og søde sager. Jule kendetegnes især for alt de lækre julegodter, som vi fylder vores maver med. Det kan hurtigt blive dyrt at indkøbe alle julegodter fremfor at lave dem selv. Samtidig er det mere hyggeligt at spise sit eget producerede juleslik og bagværk. Det er en sjov beskæftigelse at bage sammen som familie, da I kan lave jeres personlige aftryk på de mange kager og forme dem på sjove måder. Julen er især kendt for bage pebernødder, brunkager, klejner og meget mere. Dog kræver det selvfølgelig den bedste ovn til at kunne lave det bedste bagværk til hele familien. Derfor skal du vælge en ovn, som har været igennem en ovn test, så sikre du dig at dine småkager slår resten af familiens. Med den rette ovn kan I hurtigt få fyldt kagedåserne op og sørge for at der altid er noget lækkert til kaffen, når sneen daler ned udenfor. I en god ovn kan man også få lavet brændte mandler, som bestemt også vil pynte på slikfadet. Udover bagværk kan det også være sjovt at lave sit eget slik alt fra bolsjer, karameller, vingummi og lakrids. Hvis du tænker det lyder mere udfordrende end at bage, så kan du tro om. Når man skal lave sit eget slik, kan man købe et samlet sæt, hvor de afmålte ingredienser, en instruktionsvideo og opskrifter er vedlagt. Det gør hele processen nemmere og sørger for, at slikskålen kan blive fyldt godt op gennem hele julen. Så kom i gang i dag med at planlæg jeres kreative projekter for julen, så I får mest udbytte af den hyggelige tid sammen.