Sådan bliver du mere selvforsynende

Der er ikke noget som at gøre tingene selv. Hvis du bliver mere selvforsynende, vil du opleve, at det giver en helt særlig og tilfredsstillende følelse at kunne spise og servere sine egne råvarer. Den der følelse af, at du har sat noget i gang, som i sidste ender giver dig et resultat. Hvis du har ønske om at blive mere selvforsynende, er det at gribe opgaven an.

Gør det på din egen måde

Når du gerne vil være mere selvforsynende, er der ikke nogen regler. Du kan forsyne dig selv med det, du vil. Du kan altid bygge mere på hen ad vejen, hvis du har lyst. Derfor er det altså en forholdsvis nem opgave at gribe an.

Lav din egen honning

Du kan f.eks. begynde at lave din egen honning. Hvis det er noget, du har mod på at springe ud i, kan det godt lade sig gøre i en almindelig have. Bierne skal have et roligt sted i haven, hvor der også er adgang til frisk vand. Hos Nordjysk Biavl kan du få diverse udstyr til biavl.

Dyrk grøntsager i en køkkenhave

Hvis du laver din egen køkkenhave, kan du dyrke alle mulige grøntsager, som du godt kan lide. Når du skal lave en køkkenhave, skal du først og fremmest finde ud af, hvor den skal ligge i haven. Du skal vælge et sted i haven, hvor der er mest muligt sol. Derudover skal du sørge for, at jorden hverken er for sandet eller for lerholdig. Derefter er det bare at finde og så de afgrøder, som du bedst kan lide.

Plant frugttræer- og buske

Noget der ikke kræver den store vedligeholdelse, men som alligevel giver dig noget lækkert at spise, er hvis du planter nogle frugttræer- og buske. Når først de er plantet, er det næsten bare at vente på, at frugten finder sin vej frem.