Sådan bliver du en grillmester

Sponsoreret indhold

Solrige, lange dage er her, og luften er fyldt med den unikke duft af en grill! Støv din grill af: I år er du den grillmester, du altid har ønsket at være. Læs bare vores enkle guide for at have alt under kontrol.

Vær en “Grillprojektleder”

Når det kommer til at grille, vil din evne til at forudse og organisere være den ultimative fordel. Dagen før grillningen kan du overveje at bringe din grill ud for at kontrollere alt. Grillen og tilbehøret skal være rene: madlavning på en snavset grill forhindrer dig i at opnå en perfekt madlavning, da slidserne bliver alt for klæbrige. Så brug en hård podning til at få den grill til at skinne, inden du byder dine gæster velkommen!

Kvalitet frem for kvantitet er ikke et godt råd her: kvalitet OG kvantitet er afgørende. Perfekt stegte svinekoteletter er ingenting, hvis der ikke er koteletter nok til alle.

For eksempel kan du gå efter at der skal være et godt halvt kilo for hver af dine gæster og vælge forskellige slags kød. Men hvis du også planlægger at tilberede nogle sideretter eller en lækker dessert, kan du reducere dette estimat og være sikker på, at dine gæster vil spise nok.

Kød er bare ikke for alle

Hvorfor skal du begrænse dig selv? Grilling kan gå langt ud over kød: Du kan grille fisk – hvilket kan være fantastisk til en sommeraften ved havet – men også grøntsager og frugter.

Vegetarvenner vil elske dig for at grille nogle auberginer, courgetter eller avocado, eller du kan overraske dem med skiver af grillet vandmelon. Og du kan også blive glad for resultatet! Den røgede smag tilføjer også noget til frugt og grøntsager, hvilket gør dem endnu mere lækre. Hvis du argumenterer for, at de små stykker frugt og grøntsager har en tendens til at falde alt for let mellem spalterne, kan du overveje at købe en grillmåtte. Du kan takke os senere. 

Drikkevarer er afgørende

Selvom alle vil bedømme din evne til at lave perfekt mad og mestre ild og grill, bør du først tænke på dig selv og købe noget vand: du vil være tættest på bålet på en solrig, varm dag, så hydrer dig først.

Selvfølgelig ved vi, at grillning er langt bedre med et glas kold øl i hånden. Til dette ville en ølkøler være det ultimative tilbehør, du vil have til din BBQ saison. Denne er bare perfekt.

Cocktails er også et must: hvem vil ikke have en iskold cocktail? Du kan tilberede nogle gamle, men guld klassiske cocktails, eller du kan gå efter nogle innovative opskrifter. Du kan også lave jomfruelige cocktails til dem, der kører hjem. Her kan du finde alt, hvad du har brug for for at blive en fantastisk bartender.

Kend din grill

Trækul eller gas? Din grillstil vil fortælle meget om dig.

Uanset om du vælger at holde fast i traditionen eller ej, kan du ikke ignorere detaljer: temperatur er nøglen til at få den perfekte madlavning. Dette går fra at overvåge varmemåleren til at holde låget tæt på det helt rigtige tidspunkt, før det åbnes. Dette er afgørende: du kan være en perfektionist, der er villig til at kontrollere hvert enkelt stykke kød for at opnå den nøjagtige tilberedning, men hver gang du åbner grillen, falder temperaturen. Og du vil bestemt ikke have, at det skal ske! Ideelt set bør du kun vende kødet en gang for at tilberede midten korrekt.

Klar til at styre grillen!

Din grill er så ren, at den skinner fra hjørnet af din have. Kød og grøntsager venter bare på at blive tilberedt, og dine venner kommer. Nu er det op til dig: Vis dem, hvem der er grillens rigtige mester for denne sæson!

Vidste du, at

SchweizerBageriet i M.P. Bruuns Gade er Aarhus’ ældste bageri? I 1898 åbnede Bagemester Jørgen P. Jørgensen sit bageri og konditori med indgang fra hjørnet af Brammersgade. Stedet fik sit nuværende navn i 1955.