Foto: Restaurant Unico

Så er der Gastro Week: Få lækker mad til en rigtig god pris i Aarhus

Restaurantfestivalen Gastro Week er tilbage! Fra 7. til 27. februar kan du forkæle dine smagsløg hos et udvalg af byens restauranter – og billetterne kan selvfølgelig fås til en særligt god pris.

Tirsdag den 1. februar ophæves coronarestriktionerne – og hvad kunne være bedre end at fejre det med afsindigt god mad til fede priser resten af måneden?

Det har du mulighed for under restaurantfestivalen Gastro Week, som endnu en gang indtager Aarhus. Fra 7. til og med 27. februar kan du på 10 af byens lækre restauranter nyde mundvandsfremkaldende retter til en pris, alle kan være med på.

Læs med her, og bliv klogere på, hvad du kan mæske dig i under festivalen. Billetter kan købes her.

Sota Sushi Bar

Glæd ganen med 10 serveringer, serveret af tre omgange, hos Sota Sushi Bar på Vestergade 48. Restauranten lægger vægt på smagsnuancer fra det japanske køkken, og for 405 kroner på udvalgte datoer mellem 7. og 24. februar får du en spændende madoplevelse til en rigtig god pris.

Menuen står på dim sum, sota sake sashimi, kejserhatte, fire stykker nigiri, misosuppe, en halv kyodaina ebi, gyu, 6 stykker maki, mguro tataki samt sort sesam-is. Middagen er delevenlig.

Køb din Gastro Week-billet til Sota Sushi Bar her.

Restaurant Havnær

I humør til fisk? Restaurant Havnær på kanten af Aarhus Ø – Dagmar Petersens Gade 119 – læner sig hovedsageligt op ad den nordiske og franske madkultur og har fokus på råvarer fra havet. Under Gastro Week byder Restaurant Havnær på snacks samt tre retter for 360 kroner på udvalgte datoer mellem 22. og 24. februar.

Middagen indledes med fem små snacks, hvorefter du får serveret cremet suppe på fisk og skaldyr, ballotine på torsk og jomfruhummer. Hovedretten består af stegt rødtungefilet, selleri og grillet løg samt kartoffel i variation. Desserten runder af på smuk vis med citron og hvid chokolade, nødder og karamel.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Havnær her.

Restaurant Latin

På Klostergade finder du Restaurant Latin, en ægte Aarhus-klassiker i det stemningsfyldte Latinerkvarter. Under Gastro Week byder Latin på en tre-retters menu for 320 kroner på udvalgte datoer fra 7. til 24. februar.

Til forret får du rimmet laks i selskab med rødbeder, røget ostecreme, sprød salat, rogn og vinegar. Hovedretten består af oksemørbrad, pommes Anna, trøffelbagt selleri, svamperagout og sauce bordelaise. Middagen rundes af med den intense og bløde chokoladekage Gateau Marcel – med vaniljeis til.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Latin her.

Restaurant Atrium

Det er umuligt at overse det smukke Hotel Royal på Store Torv – og bevæger du dig indenfor i det ikoniske hotel, finder du Restaurant Atrium, hvor det klassiske køkken forenes med det moderne. Under Gastro Week får du bobler, tre sæsonbaserede snacks og tre retter for 460 kroner på udvalgte datoer fra 7. til 24. februar.

Forretten består af rimmet hvidfisk med ponzu, rødbede og friskost, mens hovedretten byder på rosa okse med ramsløg, svampe og marvsauce. Til dessert kan du glæde dig til en “is-sandwich”, brændt marengs og æble.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Atrium her.

Restaurant Ferdinand

Åboulevarden 28 huser den skønne Restaurant Ferdinand, som er blevet tildelt Michelin Guidens The Michelin Plate: En hæder, der gives til restauranter, hvor du får et godt måltid mad. Under Gastro Week får du tre retter til 260 kroner på udvalgte datoer fra 15. til 25. februar.

Middagen indledes med hummer bisque med græskar, hasselnødder og dild, og hovedretten frister med dansk gris med pebersauce, rødbede og svampe. Aftenens afslutning byder på variation af chokolade, citrus og sprød twill.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Ferdinand her.

RAA Nordic Brasserie & Bar

I hjertet af Aarhus finder du RAA Nordic Brasserie & Bar, en del af Radisson Blu Scandinavia Hotel. RAA er et stilfuldt og innovativt brasserie med inspiration fra det nordiske køkken. Under Gastro Week får du tre retter til 320 kroner på udvalgte datoer fra 14. til 26. februar.

Forretten består af ceviche af torsk serveret med grøn æble, lime, koriander og ristede hasselnødder. Til hovedret får du unghane serveret med skagenskinke, forårsløg, karotter, pommes risollées og sauce suprême. Desserten runder af på bedste vis med crema catalana serveret med appelsincoulis og appelsinsorbet.

Køb din Gastro Week-billet til RAA Nordic Brasserie & Bar.

Brasserie Piaf

På altid charmerende Jægergårdsgade ligger Brasserie Piaf, et spisested, der sætter fokus på samvær, sammenhold og godt selskab. Under Gastro Week får du velkomstdrink, starter og tre retter til 385 kroner på udvalgte datoer fra 7. til 26. februar.

Middagen indledes med en starter, gratineret gedeost. Til forret får du serveret rimmet torsk med sennepsfløde, vinaigrette, rødbeder og chips. Hovedretten består af peberbøf, syltede jordskokke, pommes Anna og sauce bordelaise. Desserten består af eclair, ganache og bær-is.

Køb din Gastro Week-billet til Brasserie Piaf her.

Restaurant Unico

Skal din Gastro Week-middag indtages i skønne omgivelser ved Århus Golfklub? Restaurant Unico har til Gastro Week sammensat en spændende menu med temaet “Smagen af den danske vinter,” hvor du for 295 kroner får fire serveringer på udvalgte datoer fra 7. til 26. februar.

Aftenen begynder med græskar fra Niels på Samsø i to serveringer og efterfølges af mosaik af Vesterhavfisk. Derefter får du kalv og kål, inden du runder af med blandt andet havtorn fra Grenen og chokolademousse a la Michel Michaud.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Unico her.

Kaløvig Badehotel

Tag turen til Skødstrup under Gastro Week – du vil ikke fortryde det! På Kaløvig Badehotel får du en maritim gourmetoplevelse med smuk udsigt over Aarhusbugten og en menu med respekt for den enkelte råvare. Under Gastro Week får du tre retter for 260 kroner på udvalgte datoer mellem den 9. og 26. februar.

Til forret får du stegt jomfruhummer, lun tomatsalat, syltet tomat, kraftig hummersauce og hjemmebagt brød. Hovedretten består af rosa oksefilet, kroket på oksebryst, pocheret og stegt gulerod, rå marineret gulerod, reduktion på hønsekrog med syltet bacon og sennep samt kartoffelcreme tilsmagt med trøffel. Desserten byder på mørk chokolademousse serveret som tærte, brun farin-sauce, æblegelé lavet på hjemmelavet æblemost, syltet æble og vaniljeis.

Køb din Gastro Week-billet til Kaløvig Badehotel her.

Restaurant Le Pagnol

I humør til spændende serveringer fra det franske og italienske køkken? Hos Restaurant Le Pagnol på Sønder Allé får du under Gastro Week tre retter for 310 kroner på udvalgte datoer mellem den 7. og 26. februar.

Glæd dig til at sætte tænderne i først cremet hummersuppe, dernæst oksemørbrad og til slut pandekager.

Køb din Gastro Week-billet til Restaurant Le Pagnol her.

Café Hack

Den hyggelige Café Hack er en del af Aarhus Teater og indrettet stemningsfyldt med plakatsøjler og fotografier fra teatret og radioprogrammet “Dahl på Hack”. Under Gastro Week får du tre retter for 305 kroner på udvalgte datoer mellem den 10. og 26. februar.

Middagen indledes med koldrøget laks, spicy æble, rødbede, kærnemælk og sprød grønkål. Hovedretten byder på langtidstilberedt rosastegt kalveculotte, pastinakcreme, gulerod og grillede svampe, knuste kartofler og portvinsauce. Til slut serveres vaniljekage med pære, vaniljeis, krokant og pæregele.

Køb din Gastro Week-billet til Café Hack her.

Tapashi

Skal din næste middag være et mix mellem tapas og sushi? Hos Tapashi på Klostergade er konceptet netop dét, og under Gastro Week får du fire retter til 309 kroner på udvalgte datoer mellem 7. og 27. februar.

Til forret kan du frit vælge mellem oksemørbrads-tataki eller frisk tuna-tataki, mens mellemretten består af seks stykker tempura-indbagt laks eller torsk. Hovedretten byder på 14 stykker frisklavet mix sushi eller confiteret andelår med søde kartoffelfritter og aioli. Rund aftenen af med creme brulee eller chokolademousse.

Girls night out

Se alle