Restauranten på Banegårdspladsen vil fremadrettet fokusere på bæredygtighed, økologi og danske råvarer. 

Da Restaurant Retour på Banegårdspladsen 4 genåbnede den 10. juni efter coronanedlukningen, var det med et nyt koncept.

Restauranten vil nemlig fremadrettet fokusere på bæredygtighed, økologi og danske råvarer.

“Omdrejningspunktet skal være sæson, vejr og råvarer. For os giver det ikke mening at sejle oksekød ind fra Sydamerika, når vi kan få førsteklasses økologisk, tørmodnet kød fra stude, der er til overs fra økologisk mælkeproduktion hos Ole nede i Varde. Eller at købe italiensk broccoli, fordi det er det eneste, man kan få økologisk om vinteren. Det er for let at gemme sig bag økologimærket, når det i virkeligheden giver langt mere mening at skifte den broccoli ud med noget dansk grønkål, for eksempel,” udtaler medejer og køkkenchef, René Vangkilde Hansen, i en pressemeddelelse.

Læs også: 3 steder i Aarhus med sommerlige fristelser

Det nye koncept indebærer blandt andet, at grøntsager i sæson kommer til at spille en større rolle, kød og fisk bliver fra danske, bæredygtige leverandører, og vinene vil være økologiske, biodynamiske og naturlige.

“Folk får mere kvalitet på tallerkenen. Du kan stadig få din bøf med fritter og bernaise, men du kan også få et mindre stykke kød af en mere ukendt udskæring, der til gengæld smager af langt mere end oversøisk, vakummodnet kød. Vi kommer til at få halvt så meget mad sendt tilbage til køkkenet, og jeg lover, du bliver mæt alligevel. Det handler om at tage ansvar for sit produkt og vise gæsterne, at der findes en bedre vej at gå,” udtaler René Vangkilde Hansen.