De lyse dage er over os – hurra! Her får du et bud på tre steder, hvor du kan få et måltid mad, der passer fortrinligt til skønne sommerdage. 

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Bowls og brød med et touch af Hawaii
Mahalo Food Club, Mejlgade 57, 8000 Aarhus C

Opskrift på en god sommerdag: Sæt dig i solen. Luk øjnene. Tag en mundfuld af en frisk bowl, og få fornemmelsen af, at du måske ikke sidder i Smilets By, men på Hawaii. Ah! Hos Mahalo Food Club på Mejlgade er det netop smagen af den solbeskinnede ø, du får serveret – for eksempel i form af de hawaiiansk inspirerede poke bowls, der mixer blandt andet ris, grøntsager og laks, tun eller kylling. Mmh! Skal måltidet være ekstra grønt, kan du vælge en bowl uden ris, og må der gerne være brød til din ret, byder Mahalo Food Club også på hawaiiansk inspirerede panini – med kylling, tun eller laks – samt fiske- eller veggietacos. Er ganen tør, kan du snuppe en shake på økologisk sojamælk eller prøve spisestedets mexicanske læskedrik Jarritos.

Mange timers hygge ved Åen
Restaurant Ferdinand, Åboulevarden 28, 8000 Aarhus C

Der er en helt særlig stemning ved Åen i sommermånederne, og vil du have mest mulig kvalitetstid ud af dit besøg, er Ferdinand – der i februar blev tildelt The Michelin Plate for sjette gang – et godt valg. Her står menuen på små retter, så du med god samvittighed kan bruge lang tid på at sippe vin og nippe til først det ene, så det andet. Begynd for eksempel aftenen med Bretagne-østers med grillet citron og verbena, og fortsæt den gode stil med eksempelvis stenbiderrogn med luftig kartoffel, æble og løvstikke samt tatar med fritter, chipotle-mayonnaise og aioli til. Halleluja! Slut af med en flamberet isbombe, variation af pære eller gårdoste med ristet rugbrød – så er du stensikker på at forlade restauranten i et blændende forårshumør.

Et smut i kolonihaven
Kolo, Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Afslapning, hygge og god mad: Dét er kolonihavelivet! Er du ikke selv den heldige ejer af et, kan du heldigvis sagtens skabe den rette kolonihavestemning med en kolobab fra Kolo – spisestedet i Guldsmedgade, der netop er opkaldt efter sommerhusets lillebror. Kolobab er Kolos take på den klassiske kebab, og du kan for eksempel kaste dig over en vegetarisk variant med friteret broccoli, glaskål, æble og karse eller en kødudgave med BBQ-gris, squash, soya, sesam, syltede løg og urtesmør. Skal den i stedet stå på fisk, kan du tage en kolobab med kuller, kål, grøn mole, grillet lime, ristede løg og koriander. Sådan! Ekstra sulten? Så snup også et par af Kolos snacks: Måske popcorn med tomat og eddike eller friturestegte lammekødboller? Bestil et glas naturvin til, og oplevelsen er fuldendt!