Ren Kost & Krop i Aarhus er Danmarks bedste

ØKOBUTIK Den aarhusianske økobutik Ren Kost & Krop på Frederiksbjerg er netop løbet med prisen som Danmarks bedste helsekostbutik. Årsagen er butikkens sortiment, service og viden.

Af Mikkel T. Krogh

”En fantastisk butik med masser af sjæl”. Sådan lyder bedømmelsen af den økologiske købmand Ren Kost & Krop på Jægergårdsgade hos leverandørerne til helsebranchen, og derfor har leverandørerne netop kåret butikken som Danmarks bedste helsekostbutik 2015. Leverandørerne roser blandt andet købmandens viden, kundeservice og sortiment, og bag disken er medarbejderne ikke overraskende stolte.

”Vi er superglade og stolte over at være kåret til Årets Butik. Vi ville gøre, hvad vi gør, lige meget hvad, men det skønt at blive anerkendt og set for vores arbejde,” siger Tine Juul Andersen fra Ren Kost & Krop.

Holdning til produkterne
Butikken i hjertet af Frederiksbjerg fører en lang række forskellige økologiske og biodynamiske helsekostprodukter, kosttilskud og dagligvarer, ligesom butikken har eget glutenfrit bageri og egne økologiske delikatesser. Tine Juul Andersen mener, at de markante holdninger hos personalet har spillet ind på kåringen af den aarhusianske butik.

”Vi har en holdning til, hvad vi sælger, og vi kunne ikke sælge hvad som helst. Varerne på hylderne har ikke bare sneget sig ind, fordi der er efterspørgsel efter dem. Vi brænder for sundhed, miljø og bæredygtighed, også i vores fritid, og som team er vi veluddannede og bliver ved med at videreuddanne os inden for alle de områder af kost, vitaminer, mineraler, homøopati, råvarer og hudplejeprodukter,” siger Tine Juul Andersen.

Ren Kost & Krop blev startet i 1970’erne af den biodynamiske avler Bjørn Hald og blev i 1997 købt af den nuværende ejer John Niklasson. Oprindeligt var det en ren helsekostforretning, men i de senere år har butikken også fået en række kropsplejeprodukter på hylderne.

Læs guide: 5 herregode helsekostbutikker i Aarhus
Læs guide: 5 fantastiske gårdbutikker i Østjylland
Læs guide: 5 fremragende økocaféer i Aarhus

SPECS
Ren Kost & Krop
Jægergårdsgade 43-45
8000 Aarhus C

Foto: Ren Kost & Krop