4 skønne steder med julegodter i Bruuns Galleri

Reklame: Hvorfor stresse over at skulle kreere det perfekte juleknas, når du i ro og mag kan købe julens lækkerier i Bruuns Galleri i Aarhus? Her får du fire steder i shopping centret, hvor du kan sikre dig både velsmagende og smukke julegodter til december måned.

Smagen af sommer i december
Summerbird
Selvom navnet leder tankerne hen på sol og varme, er årets julegodter fra chokoladebrandet Summerbird et absolut must på julebordet. Produkterne er, som alt fra Summerbird, økologiske og produceret i Danmark, så du kan sagtens snuppe et ekstra stykke med god samvittighed. Forkæl for eksempel dine decembergæster (og dig selv) med den klassiske snowball – nougat, marcipan, mørk chokolade fra Peru, hvid chokolade og florsukker – eller sæt tænderne i Summerbirds julebrød, som er inspireret af den franske klassiker büche de noël: En julestamme med marcipan af spanske mandler og mørk nougat, overtrukket med mørk Peru-chokolade. Bon appétit, siger vi bare! Er du vild med Summerbirds klassiske chokoladeposer, så prøv julevarianten med letristede hasselnøder drageret i praliné og croquant, overtrukket med mørk Guayas-chokolade, eller tag en tur til Spanien med letristede spanske mandler drageret i praliné og croquant, overtrukket med Summerbirds prisvindende Amber-chokolade og vendt i granulat af solmodne røde bær og vanilje. Så blev det for alvor jul!

Lækker lakrids fra Bornholm
Lakrids by Bülow
Det ultimative julefad byder ikke bare på chokolade i alle afskygninger, men også på lakrids af den rigtig lækre slags – og derfor har det danske lakridsbrand Lakrids by Bülow skabt fire julevarianter, som passer perfekt til julemånedens søde stunder. Snyd ikke dig selv eller dine gæster for kombinationen af sød lakrids, karamelliseret chokolade, havsalt og et stænk lakridspulver i julefavoritten CLASSIC, og lad dig vælte omkuld af den skarpe SNOWBALL: En sød lakridskerne og mælkechokolade tilsat salmiak, sort peber og råt lakridspulver. Wauw! Pynt julefadet med den smukke GOLD, som er en sød lakrids med hvid chokolade og syrlige hindbær – selvfølgelig rullet i guldstøv – og glem ikke at byde på DARK: Blød, delikat mørk chokolade, flager af havsalt og sød lakrids. Så kunne vi godt overtales til a walk on the dark side! Psst: Bag Lakrids by Bülow står Johan Bülow, som i 2007 skabte lakridsbrandet fra Svaneke på Bornholm med det mål at gøre lakrids til en gourmetoplevelse.

Tjek ind på chokoladehotellet
Hotel Chocolat
Spørger du os, er julen lig med ekstra forkælelse – gerne af den slags med kakaoprocenter! Det ved de hos det britiske chokoladebrand Hotel Chocolat, hvis vision netop er at skabe chokolade med et højt indhold af kakao og med mindre sukker. Butikkens juleudvalg er da også af den slags, hvor du ikke fråder en kasse selv, men nyder hver enkelt bid fuldt ud: Forsød for eksempel din egen december med søde snemænd i hvid chokolade, pingviner i mælkechokolade, karamelchokoladeplader med rensdyrmotiv eller chokoladestjerner med karamel – eller gør dine nærmeste glade med en smuk gaveæske eller -kurv fyldt med blandede lækkerier. Mums, mums, mums! Glem ikke at tage en julepause med en kop af butikkens Hot Chocolate, som du kan få i ni forskellige varianter: Til juletiden er den med smag af honningkage eller saltkaramel og klementin et oplagt valg. Tilføj eventuelt Hotel Chocolat’ bud på honningkagen: En æske med 12 Gingerbread Men i 40 procent mælkechokolade med smag af karamel, ingefær og muskatnød. Så er juleglæden sikret!

En klassiker på julebordet
Frellsen
Når det handler om lækkerier til den søde tand, er familievirksomheden Frellsen ganske enkelt umulig at komme uden om. Her har man i fire generationer fremstillet chokolade ved håndkraft og med en sans for detaljen, som vil vække begejstring i ethvert julehjerte. Byd for eksempel vennerne på en varm kop chokolade, lavet på Frellsens chokoladeskeer, og server butikkens klassikere som lakridskonfekt, mintblomster og orangepinde on the side. Vil du tage forskud på juleaften – eller købe mandelgaven i ekstra god tid – lokker Frellsen med marcinpangrise i hele syv forskellige smagsvarianter og til kun 25 kroner per styk: Mørk chokolade, flødechokolade, hindbær, lakrids, nougat, karamel eller cognac. Så burde der være noget for enhver smag! Og selvom julen handler om at give til alle mulige andre, må du altså også gerne give til dig selv: Vi foreslår en Frellsen julekalender med marcipan, nougat og trøffel eller én med ren chokolade – så skal dagene frem til juleaften nok blive fyldt med sukker og glæde.