Prøv disse traditionelle amerikanske retter

Selvom traditionel dansk mad er skøn, har vi heldigvis også implementeret lækker mad fra andre heriblandt amerikansk, italiensk og ikke mindst thai retter.

Især amerikansk mad er efterhånden udbredt og er bare en af de ting, vi har taget til os fra den amerikanske kultur. Fejlagtigt tror mange dog, at landet kun byder på hotdogs og hamburgere og generelt kun tilbyder junkfood som McDonalds og Burger King. Det er da heller ikke nogen hemmelighed, at landet vrimler med fastfoodsteder, men USA har mange andre former for mad, som du med fordel kan udforske derhjemme i dit eget køkken.

Tærter i alle former og smage

Tærter er meget populære i USA og laves både med grøntsager, frugt og forskellige former for kød. Vi kender dem også herhjemme, dog ikke i så høj grad som i USA. Derfor kan de også både serveres til for- og hovedret. Især den velkendte apple pie bliver ofte lavet og smager utrolig lækkert. Desserten er nem at lave og burde ikke udfordre dig alt for meget. Pas på du ikke brænder køkkenet ned, så du skal tage fat i en boligadvokat for at skaffe en ny bolig eller noget andet drastisk. Sørg derfor for at holde øje med at den ikke får for meget, og så er du garanteret en lækker dessert.

Falder tærte med frugt ikke lige i din smag, kan du i stedet gå i krig med nogle af de mange andre alternativer, der findes.

 

Pulled pork er en favorit

Pulled pork er noget, du sikkert også har hørt om før. Det stammer oprindeligt fra sydstaterne i USA og består af svinekød her nakkesteg, der normalt er langtidsgrillet over trækul. Den er blevet mere og mere populær herhjemme og serveres ofte i en burgerbolle og erstatter den klassiske hakkebøf, der plejer at ligge i mellem bollen.

Pulledpork skal gerne grilles mellem 12 til 15 timer, der gør, at kødet bliver ekstremt mørt, så man kan trække det fra hinanden. Dette ender til sidst i mindre, tynde stykker. Vil du gerne udskifte svinekødet, kan du blandt andet gøre det samme med oksekød, kylling og kalkun.

En lækker ret at servere for gæster, lige meget om det så er med din partner, der kommer for at diskutere forretningsplan og budget, eller om det er svigerforældrene, der lige hilser på over en middag.

 

Macerroni og ost  Kyllingevinger med dip

Denne ret bliver også kaldt Mac n’ Cheese og er meget populær i USA – dog er den er bestemt ikke til de fedtforskrækkede. Den består af små pastaer med smeltet ost, og selvom det ikke lyder så appetitvækkende, har den ramt mange amerikaneres hjerter.

Det er klart en klassiker i USA, hvor det dog ofte er en færdiglavet version, der bliver varmet i mikroovnen, som bliver serveret. Hvis du i stedet laver den fra bunden hjemmefra, vil du sikkert synes, den er utrolig lækker og enkel at lave. Pasta med hvid sovs og store mængder af revet ost er basalt, hvad retten består af.

 

Kyllingevinger med dip

Kyllingevinger – eller chicken wings som de også normalt bliver kaldt – findes i flere forskellige versioner. Om du har lyst til BBQ smag, eller om du i stedet foretrækker dem i en marinade af teriyaki, så er der mulighed for dette.

Når det kommer til store sportsevents som superbowl, bliver de ofte serveret i kæmpe spande i USA. Dog kan du sagtens lave dem derhjemme, uanset om det er til en vigtig kamp i fjernsynet eller en ganske almindelig aften. Dertil laves der ofte lækre dips, som blot gør det hellere endnu bedre og mere smagfuldt.

Der er altså flere amerikanske retter, du kan give dig i kast med derhjemme. Det gode ved meget amerikansk mad er, at det kan gøres billigt. Der er derfor ikke behov for at gå online og søge ”lån penge” for at få råd til dagens måltid, som der måske ellers er ved større køb. Der er derfor ingen grund til ikke at gå i krig med disse forskellige amerikanske retter. Når først du smager dem, vil du helt sikkert ikke fortryde det.