Foto: Bjarne Bergius Hermansen

Nip fra Den store bagedyst: Jeg kan uden problemer ondulere en hel jordbærtærte

10 SKARPE: Jordbærtærte til morgenmad er en guilty pleasure for Den store bagedyst-deltager Nipuni “Nip” Julie Jakobsen. Derudover er hun vild med SchweizerBageriets trøfler, men mangler gode og hyggelige konditorier i Aarhus.

Hvor har du senest spist kage i Aarhus?
Da jeg bager absurd meget for tiden, er det længe siden, jeg decideret har spist kage ude i byen – lige foruden at hente kage i ny og næ hos en bager. Når det så er sagt, så spiste jeg en ualmindelig god desserttallerken hos KöD for nylig, hvor der også var kage på. Jeg tror umiddelbart, at den var beregnet til to personer, men for en sukkerafhængig sjæl som mig var det intet problem at sætte sådan en til livs selv.

Hvor får du den bedste kage i Aarhus?
Jeg knuselsker de chokoladeovertrukne trøfler fra SchweizerBageriet. Jeg håber, at ekspedienterne tænker, at jeg deler dem med venner, men i virkeligheden spiser jeg dem alle sammen selv. Så gode er de nemlig.

Hvad er vigtigt for dig, når du går ud og får kage i byen?
Når jeg bevidst går ud for at købe kage, så er det vigtigste for mig, at man kan sidde i hyggelige omgivelser og nyde kagerne. Allerhelst på et konditori. Derfor tager jeg gerne turen til København bare for at spise kager en hel dag. Så er der også alle de lidt mindre bevidste beslutninger om at skulle have kage, og de ender som oftest med, at jeg tager kagerne med mig hjem.

Hvilket bageri i byen er dit yndlingsbageri?
SchweizerBageriet er mit absolut yndlingsbageri i Aarhus. Jeg er ikke dygtig til at bage brød, så jeg går hver evig eneste gang til dem for brød. Det synes jeg, at de mestrer til perfektion. Har jeg af uvisse årsager ingen kage i huset, så er det også helst hos Schweizerbageriet, jeg køber det. Og så er jeg stor tilhænger af, at de er med i kampen mod madspild. Det vinder altså point hos mig, at de også tænker på det.

Hvad mangler Aarhus på kage-fronten?
Jeg synes desværre, at der i Aarhus mangler hyggelige konditorier, hvor man kan mødes bare for at spise kager i massevis – ligesom man kan rigtig mange steder i København. Specielt La Glace og andre konditorier på det niveau ville jeg ønske fandtes her i Smilets by. Jeg lover at blive stamgæst, når det – forhåbentlig – kommer.

Hvor går du hen for at få den bedste kop kaffe i Aarhus?
Jeg drikker slet ikke kaffe, men Redbull kan jeg få alle steder, hvis energiniveauet en meget tidlig morgen er ikke-eksisterende. Under optagelserne til Den Store Bagedyst kørte Rosa og jeg meget ofte forbi den lokale tank for at købe Redbulls til mig. Så fik Rosa sin kaffe på slottet.

Hvor handler du ind til dine kager?
Min storebror har introduceret mig for Kunst og Køkkentøj, som ligger over for Magasin. Jeg køber nærmest ikke længere nyt tøj, går i byen og så videre, for alle mine penge ligger hos den butik. Til gengæld har jeg nu enormt mange fine forme og andre køkkenredskaber, som jeg benytter mig af i det daglige. Og så må Kunst og Køkkentøj siges at have det allerhøjeste serviceniveau i byen. Sallings flotte og store supermarked (Salling Super, red.) har også alt, hvad hjertet begærer af ingredienser, og så anvender jeg også temmelig meget dekoration samt ingredienser fra Lakrids by Johan Bülow, hvor jeg selv arbejder.

Hvad din guilty pleasure?
Min guilty pleasure må næsten være, at jeg uden problemer kan ondulere en hel jordbærtærte til morgenmad uden hverken at have dårlig samvittighed eller få det fysisk dårligt.

På hvilken aarhusiansk restaurant har du senest spist?
Sammen med hele Den Store Bagedyst-holdet spiste jeg på Brødrene Kochs Det Glade Vanvid, og både restauranten og hele konceptet er virkelig anbefalelsesværdigt. Derudover er jeg jo svært glad for steaks, men eftersom jeg ikke selv mestrer at stege sådan en, spiser jeg det meget gerne hos KöD.

Hvilket takeaway-sted i Aarhus hitter hos dig lige nu?
Jeg er jo en katastrofe uden lige i det salte køkken, så derfor henter jeg flere gange i ugen takeaway i byen. Det gør det svært for mig at vælge bare ét enkelt sted. Pizzaer findes simpelthen ikke bedre end hos Propria Pizza i Jægergårdsgade. De har godt nok knækket koden. Pita hos De Fyrretyve Røvere, Sushi fra Siam Sushi, asiatisk mad fra Kowloon og Pulled duck burger fra Aarhus Street Food er også steder, som hitter hos mig.

Nip

  • 28 år og bor i Aarhus C. Født og opvokset i Ry.
  • Deltog i tv-programmet Den store bagedyst 2017 på DR.
  • Studerer til markedsføringsøkonom på Erhvervsakademi Aarhus.
  • Startede med at bage for cirka halvandet år siden.