Mig & Ølsnedkeren åbner i Mejlgade

ØLBAR I starten af februar åbner ølbaren Mig & Ølsnedkeren i Mejlgade med over 60 siddepladser og 20 specialøl på fad.

Af Mikkel T. Krogh

København har i mange år haft masser af ølbarer, men nu er Aarhus efterhånden ved at komme med. Mikkeller Bar åbnede for nylig på Frederiksbjerg, og nu får Mejlgade også sin egen ølbar i form af Mig & Ølsnedkeren, der åbner i starten af februar i lokalerne, som tidligere husede burgerrestauranten Hot Buns i Mejlgade 12.

Bag byens nye ølbar står trioen Tobias Rosenvind Rieck, Nick Theilgaard Olesen og Simon Toft Hansen, der satser på øl, som ikke kan fås andre steder.

”Vores mål er at lave en ølbar med sjæl. Vi vil ikke bare sælge øl, der er importeret fra bryghuse rundt omkring, men satser på øl, der er lavet til stedet og dets kunder. Konkret er vi allerede klar med en række spændende bryg, som bliver unikke for Mig & Ølsnedkeren,” siger Nick Theilgaard Olesen til Smag Aarhus.

Læs også: 5 fremragende ølbarer i Aarhus

20 friskbryggede øl på fad
Den nye ølbar får 20 haner med øl, hvoraf de 10 haner får øl fra den københavnske ølbar Ølsnedkeren, der brygger sine egne øl. De sidste 10 haner får dels øl fra mikrobryggeriet Gamma Brewing Co., dels håndplukket øl fra resten af verden. Størstedelen af øllet er friskbrygget, og ifølge stifterne kommer der øl for enhver smag.

”Størstedelen af vores øl er helt friskbrygget, så der kommer ingen gammel humle her. Samtidig vil vi dække mange stilarter lige fra witbier til røgøl, og vi vil lytte til vores kunders behov og inkorporere det i vores udvalg,” siger Nick Theilgaard Olesen.

Læs også: 5 hyggelige fredagsøl i Aarhus

Byens nye ølbar får 60-80 siddepladser fordelt på to etager med levende lys, billeder i rammer og grønne planter. Selve baren vil blive bygget op i 300 år gammelt egetræ fra en gammel mølle i Haderslev, og møblerne bliver en sammensat blanding af selvbyggede borde og vintagemøbler, blandt andet 60’er-stole fundet på franske markeder.

SPECS
Mig & Ølsnedkeren
Mejlgade 12
8000 Aarhus C
Åbner i starten af februar