Foto: Studenterbaren

GUIDE Hvad er bedre end en fredagsøl med kolleger eller medstuderende efter en lang uge? Her er 5 hyggelige barer i Aarhus, hvor du kan nyde fredagen med en god øl.

Når weekenden nærmer sig efter en lang uge, kan en fredagsøl gøre underværker. Når først øllen ryger ind, ryger ugens stress og jag ud. For dig, der vil prøve noget andet end barerne langs åen, er udvalget i Aarhus stort og dækker alt lige det lille røgfyldte lokale med Kim Larsen i højtalerne til kælderen, hvor studerende mødes efter forelæsninger til en specialøl og et spil. Her er 5 hyggelige steder, hvor du kan fejre fyraften med manér med noget godt i glasset.

Masser af traditioner i Bruuns Gade
Peter Gift, M. P. Bruuns Gade 28, 8000 Aarhus C

Med mere end 100 år på bagen er værtshuset Peter Gift på Frederiksbjerg en aarhusiansk institution, hvor der er plads til alle. Stamgæsterne dominerer i hverdagene, og i weekenden fyldes stedet af unge mennesker, der enten skal have en enkelt fredagsøl eller er på vej i byen. Uanset om du er til en kold fra kassen eller en velskænket fadøl, kan du vælge mellem hele 45 forskellige øl på det velbesøgte værtshus. Om sommeren kan de kølige øl nydes i den overdækkede gårdhave, og i vintermånederne bliver der tændt op i pejsen i de ellers røgfri lokaler.

Øl og billig aftensmad i Vestergade
Vesterlauget, Vestergade 50, 8000 Aarhus C

I hyggelige Vestergade ligger en lille perle i form af madbodegaen Vesterlauget, hvor du kan nyde en kold specialøl eller en vellavet retrodrink i afslappede omgivelser. Hvis du bliver hængende til mere end en eftermiddagsøl, kan du bestille dagens ret til 85 kroner. Det kan være alt fra confit de canard med kartoffelmos til stegt flæsk med persillesovs. Men uanset hvad der er på menuen, kan du være sikker på, at kvaliteten er i orden, og at personalet bag disken står klar med en passende øl-anbefaling. Aftenmenuen bliver i øvrigt altid offentliggjort på stedets Facebook-side i løbet af dagen.

Kultbar på hippe Jægergårdsgade
Mikkeller, Jægergårdsgade 61, 8000 Aarhus C

Efter at have åbnet barer i San Francisco, Tokyo og Stockholm åbnede Mikkeller for ikke mange måneder siden en ny bar på hippe Jægergårdsgade. Gaden der sprudler af liv og er i en rivende udvikling huserer nu også specialøl fra bedste skuffe. Baren serverer både bryggeriets øl på flaske men har også en række fadøl at vælge imellem hvor udvalget ofte skifter.
I øvrigt så afholder Mikkeller ofte smagninger og events, så vi kan stærkt anbefale at holde øje med deres Facebook for at holde dig opdateret.

Specialøl på fad i Nørregade
Fermentoren, Nørregade 24, 8000 Aarhus C

De seneste år er der sket en positiv udvikling i Nørregade. Stadig flere spændende spisesteder og barer er poppet op, og blandt dem er Fermentoren, der på kort tid er blevet fast tilholdssted for byens ølconnoisseurs. Her er der kun lækre specialøl fra mikrobryggerier i hanerne, og du kan få lov at smage inden du køber. Bag baren står kyndige bartendere klar til at guide dig, så du kan finde netop din favorit blandt de 20 haner. Nøgleordene er hjælpsom betjening, lækre øl og hyggelige lokaler, så du kan godt forberede dig på, at eftermiddagen hurtigt bliver til aften, når du besøger Fermentoren.

Byens bedste udvalg på Ringgaden
Studenterbaren, Nordre Ringgade 3, 8000 Aarhus C

I kælderen under Studenterhuset på Nordre Ringgade, hvor også boghandlen Stakbogladen har til huse, finder du et af byens største udvalg af øl. Studenterbarens har angiveligt over 200 forskellige øl, der koster alt lige fra en flad 20’er til 500 kroner. Trods navnet er stedet ikke kun for studerende, og de stemningsfyldte, mørke lokaler er åbne for alle, der har lyst til en øl, et spil BezzerWizzer eller bare en hyggesnak. De sidste mange år har baren fået Ølmærket af De Danske Ølentusiaster som bevis på et stort udvalg og en kyndig vejledning, og i 2013 vandt baren AOA’s pris for bedste øludvalg.

Jette Rathcke Elbaek
Madøre og aarhusianer helt ind til benet. Er overbevist om, at økologi kan smages og tager gerne en omvej for de rigtige råvarer. Elsker det salte køkken og siger sjældent nej til en snasket burger og et glas bobler. Cand. mag. i retorik og lingvistik.