Foto: Frederikshøj

Michelinstjerner 2021 bliver udskudt

De prestigefyldte michelinstjerner skulle have været uddelt i går den 8. februar, men også det har Corona-situationen sat en stopper for.

Michelin Guide Nordic Countries 2021 skulle efter planen have været lanceret i går den 8. februar, men sådan gik det ikke. Som med så meget andet lige nu havde covid-19 selvfølgelig noget at skulle have sagt. Derfor er udgivelsen af Michelin-guiden rykket til en gang i foråret, hvor den bliver præsenteret ved et digitalt event.

Vi må derfor vente i spænding for at se, hvilke aarhusianske spisesteder, der får den eftertragtede hæder i år. 

Læs også: 3 steder i Aarhus med take away for gourmetelskere

Gør Aarhus comeback?

I 2020 kunne Aarhus markere sin plads på det gastronomiske verdenskort med tre et-stjernede Michelin-restauranter: Frederikshøj Kro, Domestic og Gastronome. Hvornår vi finder ud af, om det lykkes for de tre østjyske restauranter at holde fast i deres stjerner, er stadig uvist. Datoen for den digitale præsentation af guiden bliver offentliggjort i løbet af foråret. 

Et muligt comeback af Aarhus er heller ikke udelukket, da restauranten Substans, der ellers har modtaget en Michelin-stjerne fra 2015 til 2019, måtte opgive sin stjerne i 2020, da restauranten midlertidigt lukkede for at flytte til nye lokaler på Aarhus Ø. Kan restauranten finde sin vej tilbage til den eftertragtede guide?  

Ud over de eksklusive stjerner uddeler Michelin-guiden også Michelin-tallerkener, som ni restauranter i smilets by kunne bryste sig af at have fået i 2020.