Mandag den 17. februar bliver det afsløret, hvilke danske restauranter der kan bryste sig af en Michelinstjerne i 2020.
For mange restauratører er den 17. februar 2020 lig med neglebidderi og sommerfugle i maven.
I aften uddeles nemlig årets nordiske Michelinstjerner i Trondheim, Norge – og her afgøres det, hvilke restauranter der kan beholde de eftertragtede stjerner, og om der er kommet nye kandidater til listen.
Aarhus har i øjeblikket i alt fire stjerner fordelt på fire restauranter: Domestic, Gastromé, Frederikshøj og Substans.
Læs også: Mens vi venter: Her er historien bag Michelinstjernerne
Substans ved dog allerede nu, at restauranten ikke er med i Michelin Guide Nordic Countries 2020.
“For første gang i 5 år skal vi ikke deltage i #michelinmandag. Vi kender nemlig udfaldet 😀 Substans er ikke med i 2020 guiden (da vi lukkede restauranten i maj). Men vi vender stærkt tilbage næste år, hvor vi igen vil vågne op med nervøs mave og høj puls – til 2021 udgivelsen af de nordiske stjerner! Held og lykke til alle de andre seje restauranter, der lige nu sveder i Trondheim,” skriver Substans på restaurantens Facebook-side.
Michelin Guiden blev udgivet for første gang i år 1900 – først 83 år senere fik Danmark dog sin første Michelinstjerne hos Kong Hans Kælder i København.
Aarhus fik sine første Michelinstjerner i 2015.