Foto: Manhattan Café & Bar

Manhattan er ny café med juice og tapas

CAFÉ Den nyåbnede café Manhattan ved rutebilstationen satser på friskpresset, økologisk juice og æstetiske tapasanretninger.

Af Mikkel T. Krogh

Efter fire år som ejer af Café Hollywood på Ny Banegårdsgade rykker den 30-årige Omran Badr 200 meter ned ad gaden og starter op fra ny med caféen Manhattan, der netop er åbnet på Rosenkrantzgade. På menuen står friskpresset økologisk juice, smoothies og tapasanretninger, som fås med både kød, fisk, ost og som vegetar.

”Byen mangler et sted, hvor man kan spise noget sundt og lækkert, uden at man behøver drikke fadøl eller sodavand til.  Vores koncept er baseret på økologiske juices og smoothies, som man kan nyde sammen med flot anrettede tapasanretninger lavet på friske råvarer i de nyindrettede lokaler,” siger Omran Badr.

Inspiration fra udlandet
Inspirationen til tapasanretningerne kommer fra udlandet, hvor den nyslåede caféejer har arbejdet og rejst rundt i blandt andet USA og Spanien.

“Vi kalder det amerikansk tapas, fordi vi er inspireret af det sociale element, der ligger bag tapas-begrebet, hvor man får mulighed for at smage på og dele flere forskellige retter i fællesskab. Vi har forsøgt at være nytænkende i at udfordre den traditionelle ide om tapas, samtidig med at vi har givet indretningen et amerikansk islæt,” siger Omran Badr.

Store forventninger
Forventningerne til den nye café er store, selvom Manhattan modsat størstedelen af byens øvrige caféer ikke serverer alkohol.

”Vi tror på det bedste, og vi glæder os til at høre, hvordan folk tager imod os. Vi har uddannet personalet grundigt i at give god service, og vi gør meget ud af at beskrive, hvad der er i de forskellige juicer. Og hvis man vil have en fadøl, kan man jo altid tage 200 meter op ad gaden til Café Hollywood,” siger Omran Badr.

Tapasanretningerne serveres om aftenen efter kl. 17 og koster fra 139 kroner for den vegetariske platte til 199 kroner for fiskeplatten. Frokostmenuen fra 11.00-16.30 lyder på mere klassiske cafétravere som cæsarsalat, burgere og nachos. Hele menukortet kan ses her.

Læs artikel: Ny SU-venlig café i Guldsmedgade
Læs guide: 5 oversete caféer i Aarhus
Læs artikel: Ny café med brætspil til kaffen

SPECS
Manhattan Café & Bar
Rosenkrantzgade 2
8000 Aarhus C