Ny café med brætspil til kaffen

CAFÉ Hvad med at kombinere en kop kaffe eller sandwich med et spil Bezzerwizzer? En ny café i Vestergade tilbyder brætspil med noget godt til ganen. 

Af Mikkel T. Krogh

Det gamle bindingsværkshus ved siden af kaffebaren Bill’s Coffee på Vestergade har netop fået en ny café, som gør det muligt at spille oldschool brætspil med vennerne over en let anretning, en øl eller en kop kaffe. Navnet er Aarhus Brætspilscafé, og bag den usædvanlige satsning står den 29-årige Jesper Overgaard.

“Brætspil er en dejlig måde at være sammen på, hvor man kan kommunikere med hinanden uden om skærme og sociale medier. Man er til stede og man er sammen om noget,” siger Jesper Overgaard til Lokalavisen Aarhus.

På byens nye café kan gæsterne vælge mellem mere end 300 brætspil lige fra klassikere som ludo, skak og backgammon til moderne spil som Game of Thrones.

Tapastallerken og specialsodavand
Til ganen frister caféen med en tapastallerken, sandwiches, toast, nachos, kage og chokolade, mens tørsten kan slukkes med kaffe, te, specialsodavand og flaskeøl. Forventningen er, at især de 25-35-årige aarhusianere vil besøge byens nye café.

“Det er jo nok typisk, når folk begynder at studere, at de begynder at spille brætspil. Det er en god måde for de studerende at være sociale på, hvis de ikke vil drikke sig under bordet. Men vi har også haft spillere oppe i 60’erne,” siger Jesper Overgaard.

En dagsbillet til Aarhus Brætspilscafé koster 30 kroner, mens et årskort med fri adgang alle dage står i 300 kroner. Der er tilknyttet en frivillig flok såkaldte ‘spilguruer’ til caféen, som uerfarne spillere kan lære reglerne af, og planen er at caféen med tiden vil afholde temaaftener og turneringer.

Læs guide: 5 oversete caféer i Aarhus
Læs guide: 5 oversete brunchsteder i Aarhus
Læs guide: 5 fremragende økocaféer i Aarhus

SPECS
Aarhus Brætspilscafé
Vestergade 58A
8000 Aarhus C

Foto: Aarhus Brætspilscafé