Bazar Vest

Madmekka i Bazar Vest

Oplev et unikt madmekka i Bazar Vest. Her bliver du mødt af en verden af smagsoplevelser og kulturel mangfoldighed.

Aarhus er kendt for sin mangfoldige madscene og et af de steder, der har været med til at forme den, er Bazar Vest. Ifølge centerchefen, Ahmet Øcalan, startede street food-konceptet faktisk i Bazar Vest.

Video: Smag Aarhus

Men Bazar Vest er ikke kun forbeholdt restauranter og spisesteder. Det er et helt univers af forskellige butikker og erhvervsdrivende, som hver især bidrager til det unikke miljø.

Det er en oplevelse i sig selv, hvor du kan udforske forskellige kulturer og traditioner. Stedet appellerer til alle sanser og er en serværdighed, som tiltrækker mange turister.

Der er alt fra frisører til tekstilhandlere og elektronikbutikker, men et af de helt store trækplastre for de besøgende er den populære frugt- og grønthandler.

Foto: Bazar Vest, Frugt og grønt marked

Bazar Vest har eksisteret siden 1996, og siden da er den kun vokset sig større og mere mangfoldigt. Det er en smeltedigel af forskellige kulturer og nationaliteter i form af 24 forskellige minoriteter, som mødes og skaber positive synergier. Restauranter og butikker køber varer af hinanden, og mange af midtbyens spisesteder får deres brød og kød fra bazarens slagter og bager.

Derudover har bazaren været springbrættet til mange af byens succesfulde restauranter. Enten fordi ejerne startede op i Bazar Vest og siden er vokset sig store nok til at udvide, eller fordi de har lært deres håndværk i en af boderne som lærling i tidernes morgen.

Bazar Vest strækker sig over mange kvadratmeter. Den er delt op i en gammel og ny afdeling, som har hvert sit udtryk. Den gamle afdeling er indrettet i en gammel varmekælder-fabrik, mens tilbygningen af den nye afdeling har gjort det muligt at indrette butikkerne mere praktisk. I alt finder du 16 spisesteder i bazaren – så der burde være noget for enhver smag.

“Man vil opleve mange kontraster herude. Et sted er måske stort og helt nyrenoveret, mens andre steder er mere minimalistiske og udfolder sig på 6 kvadratmeter og ser ud som i tidernes morgen,” lyder det fra centerchef, Ahmet Øcalan.

Foto: Slagter i Bazar Vest

Alt i alt er Bazar Vest en oplevelse, som du ikke må gå glip af, når du besøger Aarhus. Det er et sted, hvor du kan nyde ægte autentisk mad fra hele verden. Vi har hos Smag Aarhus lagt vejen forbi samtlige af de forskellige madboder i Bazar Vest. Den oplevelse vil vi gerne dele med jer!

Læs også: Shima: Ny ramen restaurant i Ceresbyen

Aladdin

Foto: Bazar Vest, Aladdin

En af de første steder, der møder dig gennem bazarens hovedindgang, er Aladdin. Her kan du få en lækker döner med hjemmelavet brød og kebab, der er krydret med udgangspunkt i det libanesiske køkken. Derudover laver Aladdin også en hjemmelavet chili, som mange gæster værdsætter, og som derfor kan købes i biksen. Vi besøgte bazaren under ramadan, og derfor var der også en helt speciel dessert på menuen hos Aladdin – nemlig en bagt pandekage med fyld af enten flødeost eller valnød. Pandekagen er meget sød men går godt til en god kop kaffe.

Angush Chicken House

Angush Chicken House er et amerikansk inspireret koncept. Derfor serverer boden selvfølgelig et lækkert udvalg af klassiske burgere som for eksempel en cheeseburger eller en homestyle.

Derudover er det også muligt at købe forskellige menuer med hele kylling, der er langtidsstegt på spyd. Prøv for eksempel en hel eller en halv kylling med pommes og ris.

Hamdan

Hamdan er en madbod, der serverer mad fra det palæstinesiske køkken. Biksen har været inventar i bazaren siden 2004, hvor den blev startet af farmand. Nu har sønnen dog overtaget biksen, hvor han i ny og næ får hjælp af tredje generation.

Første generation er dog stadig med og overvåger søn og barnebarn fra et billede på væggen. Hamdan kan bryste sig af at have nogle super lækre falafler, der er lavet ud fra bedstemors hemmelige opskrift.

Falaflerne kan købes seperat eller indgå i en rulle, der kan sammensættes med ingredienser præcis, som du kan lide det – men den hjemmelavede dressing er et must!

Læs også: 3 steder med påskelækkerier

Al-Sultan

Foto: Al-Sultan

Al-Sultan er en restaurant, der for nyligt har fået en gennemgående renovering. Restauranten blev startet af den nuværende ejers far, men den er nu blevet løftet et niveau op af sønnen.

Stedets oprindelig historie og udtryk er dog bevaret i den ene ende af restauranten, hvor nogle af de originale udsmykninger er bibeholdt. Hos AI-Sultan serverer de blandt andet pitabrød med chiafrø. Mums!

Hos Bilal

Navnet på denne biks forbinder du måske med det sidste stop på en god bytur. Det er nemlig samme butik, som ligger i midtbyen overfor Magasin. Her i bazaren er butikken dog en af de steder, der har været med helt fra starten.

Hos Bilal er også den af bazarens shawarmabarer, der har plads til flest siddende gæster. Kebabben er her lavet ud fra en tyrkisk opskrift og vil derfor fremstå anderledes end den, du kan få hos Aladdin. Tilfælles har de to shawarmabarer dog, at begge ejere har en baggrund som slagtere.

Tarbaush

Tarbaush er, udover at være navnet på bazarens eneste biks med kyllingekebab, også navnet på en karakteristisk hat, som du måske har set på hovedet af Ørkenens Sønner. Tarbaush er en familiedrevet restaurant, som laver mad fra det syriske køkken.

Udover en lækker kyllingekebab så laver Tarbaush også helstegt fisk. Det meste i biksen er hjemmelavet – herunder også dagens ret, som varierer fra dag til dag. Biksen laver også den karakteristiske yoghurtdrik ayran, som er velkendt i Mellemøsten.

Læs også: Café Ziggy: 50% på vælg-selv-morgenmad resten af marts

Juice King

Foto: Juice King

Blandt de mange madboder er en lille biks ved navn Juice King. Her bliver synet mødt at friske frugter i lange baner. Juice King står nemlig klar til at presse frisk juice.

Du kan naturligvis vælge en friskpresset appelsinjuice, men du kan også lade valget falde på et glas granatæblesaft – den får i hvert fald vores varmeste anbefaling!

Udover juice laver personalet også lækre smoothies, milkshakes og en eksotisk cocktail. Er du ude efter en lille sjus, så er det oplagte valg et ingefærshot. Skål!

Indian Mihra Punjabi

Det indiske køkken er indtaget af et ægtepar bag restauranten Indian Mihra Punjabi. Her er du garanteret ægte, autentisk indisk mad, som laves efter traditionelle, originale opskrifter.

Du er måske vant til at lave en omgang butterchicken på et par timer, men i biksen her taler vi om dage. Udvalget er stort på både forretter, vegetarretter, kyllingeretter og lammeretter – og kunderne er tilfredse. Som ejeren får nævnt med et glimt i øjet kan restauranten nemlig bryste sig af 4,8 stjerner på Wolt, som mange kunder bestiller takeaway igennem.

Café Si

I bazaren finder du natuligvis også lidt sødt til tanden. Hos Café Si er montren fyldt med arabiske bud på søde sager.

Vi fik blandt andet smagt på en libanesisk/syrisk kage, som var en rulle med flødecreme, pistacienødder og rosenvand. Karakterisk for de kager vi smagte var, at de var meget søde – men perfekte til en kop dejlig italiensk kaffe, som Café Si også laver.

Hvis du er mere ude efter en velkendt klassiker, så byder udvalget også på daimkage og diverse lagkager – så der skulle gerne være noget til enhver smag.

Læs også: DGI Huset inviterer til Fællesspisning

Chadis Køkken

Foto: Chadis Køkken

Bag disken i Chadis Køkken finder du en garvet restauratør, der har prøvet kræfter med forskellige spisesteder med forskellige køkkener.

I tidernes morgen startede han med at servere gryderetter med stor succes, og efterfølgende bevægede han sig over i det franske køkken. Nu kan han dog findes som partner bag disken i den italienske biks, Chadis Køkken. Her serveres der en super sprød pizza med en hjemmelavet dressing, der sætter prikken over i’et.

Udover klassiske pizzaer så serverer Chadis Køkken også Manakish, der er en mellemøstlig pizza, hvor dejen er karakteriseret ved at være mere crispy. Rejsen er dog ikke færdig for Chadis Køkken, for i skrivende stund er der en mulig udvidelse under opsejling.

I et stort baglokale til den nuværende biks er det planen, at et nyt koncept med titlen ‘hele verden på én tallerken skal fødes. Vi glæder os til at følge med i rejsen!

Metins Grill

Metins grill i Bazar Vest
Foto: Yasmin Bach Rasmussen

Vi sluttede vores rundvisning af med et besøg på Metins Grill. Her bliver du mødt at en nyrenoveret restaurant med en megafed indretning. Metins Grill er en familiedrevet restaurant, der har været under udvikling.

Tilbage i 2016 vandt restauranten Byens Bedste prisen for takeaway. Indtil for nyligt har konceptet også været at finde hos en foodtruck ved Bassin 7 på Aarhus Ø. På Metins Grill bliver alt kødet stegt på kulgrill, og du kan følge med i processen fra pladserne i restauranten.

Metins Grill serverer en kanon lækker döner, som vi fik spist os igennem trods meget fyldte maver. Derudover serverer de også fade med forskellige messe anretninger – lidt i stil med tapas.

Bazarens slagter, bager og købmand

Foto: Bager Bazar Vest

Det sidste vi i denne omgang vil fremhæve er bazarens slagter, bager og købmand, som alle er en vigtig del af Bazar Vest.

Hos Bazarens Slagter finder du en garvet slagter, der kan prale af 25 år på bagen. Den anerkendte slagter leverer kød til mange restauranter i byen og til andre kolleger i bazaren.

Istanbul Bageri er en tyrkisk bager, som ligeledes leverer til mange institutioner i byen. Kendetegnet for denne bager er, at de modsat mange andre bagerforretninger bager hele dagen. Derfor mindsker de antallet af gange, hvor de må melde udsolgt. Instabul Bageri er kendt for sit gode pølsebrød, der vandt prisen for bedste pølsehorn i en konkurrence hos Radio Go FM.

Foto: Supermarked i Bazar Vest

Sidst men ikke mindst er der supermarkedet, Kilic Marked. Her finder du blandt udvalget af 3.800 varer mange specialvarer. Det er derfor det perfekte sted at svinge forbi, hvis du skal kaste dig over en ret med mere atypiske ingredienser. Særligt for Kilic Marked er også, at en stor del af supermarkedets varer er økologiske – her taler vi nemlig om hele 40% af udvalget.

Vi håber du fik noget ud af at læse med. Og hvis du synes sommerferien ligger langt ude i fremtiden, så er det altså nu, du skal tage på udflugt til Bazar Vest og udforske de spændende kulturer og indtryk.

Du kan læse mere om Bazar Vest og åbningstiderne her.

Verdenskøkkener

Se alle