Foto: Folkets Spisehus

Madmarked søger støtte hos aarhusianerne

STREETFOOD Initiativtagere søger økonomisk støtte til streetfoodmarked ved rutebilstationen.

De to ildsjæle Thomas Bendtsen og Britt Vorre vil skabe et indendørs madmarked i de gamle busgarager bag rutebilstationen i Aarhus, hvor 25 madboder hver dag skal servere gademad fra hele verden. Nu søger de to initiativtagere om økonomisk støtte fra aarhusianerne gennem crowdfunding-platformen Booomerang.

”Vi griber finansieringen an på denne måde for at sikre, at markedet forbliver en gastronomisk undergrund. Det kan være svært, hvis der er tale om traditionel investering. Og så gør vi det for at give folk i Aarhus muligheden for at deltage i at få det op at stå,” siger Thomas Bendtsen.

Mindst 250 kroner
Madmarkedet får navnet Aarhus Street Foodog forventes at åbne i august, hvis kommunen giver tilladelse til projektet. For at støtte madmarkedet skal man give mindst 250 kroner, og pengene kan man så købe mad og drikke for, når markedet åbner. Hvis det mod forventning ikke åbner, får man alle pengene tilbage.

”Folk må naturligvis gerne give mere end 250 kroner, men det er minimum. Donationerne skal finansiere renovering af busgaragen, så brandsikkerhed, toiletforhold, el, isolering og varme kommer på plads,” siger Thomas Bendtsen.

Udover 25 madboder får markedet 5 barer og 600 siddepladser, hvis alt går efter planen. Priserne fastsættes, så man kan få et måltid for 50 kroner i alle boder.

Støt Folkets Spisehus økonomisk her.