Lad mundvandet løbe i Aarhus i sommermånederne

Aarhus kaldes i folkemunde for Smilets By, og det er ikke uden grund – Aarhus er en skøn by, som har meget at tilbyde både indbyggere og udefrakommende. Som Danmarks anden største by har Aarhus mange forskellige aktiviteter og seværdigheder at byde på, og især i sommermånederne er der nok at tage sig til. Vi har her samlet en guide til steder, du kan gå hen, hvis du vil have tilfredsstillet den søde tand, have en læskende drik i heden eller fodre den sultne mave med lækker mad.

Noget til den søde tand
Som en af Danmarks storbyer kommer der unægteligt mange turister til Aarhus i løbet af sommeren. Det er godt for byens økonomi og vækst, men det betyder også, at der popper mange steder op, der blandt har til formål at tilfredsstille turisternes søde tand – og de steder kan selvfølgelig også benyttes af århusianerne og andre danskere. Tag eksempelvis en tur til Moesgaard strand og ny godt af en god og stor gammeldaws isvaffel med det hele. Eller prøv de meget specielle, men ikke desto mindre udsøgte, ispinde i boden ved Aarhus Street Food. Til de kageglade findes der et væld af lækre caféer og kaffebarer, som serverer udsøgte kager og andre desserter. Tag eksempelvis en tur ned langs åen og lad dig friste, eller besøg de små, snørklede gader i Latinerkvarteret og drik kaffe på hyggelige caféer i området.

Læskende drikke i sommervarmen
Hvis sommeren bliver lige så varm, som den var sidste år, er der i stor grad brug for at blive kølet ned og holde væskeniveauet oppe. Selvfølgelig er det vigtigt at drikke nok vand, men der findes andre måder at slukke tørsten på – eksempelvis med en forfriskende og sund friskpresset juice på en af byens mange juicebarer. Drikkevarer og åen hører unægteligt også sammen, og der er nærmest ikke noget mere hyggeligt end at sidde ved en udendørsservering langs åen med en kold drink i hånden i godt selskab. Der er selvfølgelig også alle byens mange ølbarer til de ølglade. For eksempel kan et besøg i Frederiks Allé tilfredsstille de fleste mænd og kvinder, der sætter pris på en god øl.

Udsøgt gourmet til de sultne maver
Aarhus er selvfølgelig mere end søde sager og læskende drikke – udvalget af lækre restauranter i byen er uendeligt, og der findes noget for enhver smag og ethvert budget. Ved Aarhus Street Food kan du smage på hele verden under ét tag, og det er især et godt sted at tage hen, hvis I er en flok, der ikke gider spise det samme – find et bord sammen, og gå på skift på udkig i de mange, spændende madboder og lad jer friste af alverdens lækker mad. For feinschmeckerne anbefales et besøg på en af byens Michelin restauranter, som helt sikkert kan tilfredsstille alles smagsløg. Hvis du skal på besøg i Aarhus og gerne vil ud og spise fint, men ikke har råd til det, så lån let penge og få råd til den gourmetmad, du fortjener. Se mere på https://monni.dk/laan-penge.