Salget af croissanter går godt hos kaffebaren La Cabra. Foto: La Cabra.

Croissanter går som varmt brød hos kaffebar

På en god dag ryger der 100 croissanter over disken hos kaffebaren La Cabra.

Siden kaffebaren La Cabra for omtrent halvandet år siden åbnede eget bageri i kælderen i Graven, er bagværket derfra gået som – ja, varmt brød. Det gælder også de croissanter, som gennem det sidste års tid er blevet et populært valg hos kaffebaren.

“Da vi begyndte at lave croissanter, var det croissant-nørderne, der var interesserede. Men nu laver vi 100 croissanter på en god dag,” fortæller medejer Esben Piper.

Croissanterne sælges både i kaffebaren i Graven og på Aarhus Central Food Market. Manden bag brødet er bager Lasse Tronhjem, hvis håndværk har fået ros af udenlandske medier som Vogue, The Guardian og Forbes Magazine.

Laver alt fra scratch
Ifølge Esben Piper har både den udenlandske omtale og en nylig artikel i JP Aarhus fået interessen for La Cabras brød og croissanter til at stige inden for de seneste måneder. Lasse Tronhjem selv er dog også en del af forklaringen.

“Det er helt klart Lasses dedikation til at lave et helt fantastisk produkt, der er årsag. Vores tilgang er, at vi kun vil tilbyde noget, hvor vi kan lave alt fra scratch. Lasse havde lavet croissanter før, men har også brugt lang tid på at nå dertil, hvor han er nu,” siger Esben Piper.

Sætter en ære i croissanter
For ejer Esben Piper er croissanterne et særligt spændende område at beskæftige sig med.

“Folk har vænnet sig til, at croissanter smager dårligt. Så når vores mandelcroissant koster 35 kroner, er det fordi, den er lavet på surdej, har økologiske råvarer og er bagt to gange, som de gør det i Frankrig. Det er en lang proces og noget, vi sætter en ære i,” forklarer han.

La Cabra i Graven har åbent alle ugens dage, mens du kan besøge kaffebaren ved Aarhus Central Food Market onsdag til søndag.