Kom på kaffekursus hos prisvindende La Cabra i Aarhus og bliv byens bedste barista.
Det aarhusianske mikroristeri og kaffebar La Cabra i Latinerkvarteret er et af Europas mest hædrede mikroristerier med fem nationale baristatitler på bare to et halvt år og har for nylig udvidet med en ny kaffebar på madmarkedet Aarhus Central Food Market i Aarhus. Nu kan du komme bag facaden og lære af risteriets baristaer, hvordan du brygger god kaffe derhjemme.
På en række kaffekurser arrangeret i samarbejde med DuGlemmerDetAldrig kan du hver torsdag smage på de forskellige kaffesorter og høre om de forskellige forarbejdningsmetoder. Du lærer om ristning og brygning, ligesom du får et indblik i den såkaldte sourcing og ekstraktion. Underviseren vandt i marts 2015 det nationale australske mesterskab i sort bryg.
Arrangørerne lægger vægt på, at kurserne er for alle, der har lyst til at drikke bedre kaffe, så du behøver ikke have store kaffeskills på forhånd for at deltage. Kurserne finder sted om aftenen på torsdage og varer 2,5 time, og programmet for kurserne er som følger:
- Introduktion: Hvordan adskiller man god kvalitet fra mindre god kvalitet i kaffe?
- “Cupping”: Hvad kendetegner de forskellige oprindelseslande, kvaliteter og sorter?
- Terroir i kaffe: Hvordan spiller det såkaldte terroir en rolle i smagen?
- Håndbrygning: Hvad der skal til for at brygge god kaffe derhjemme?
- Ekstraktion: Hvad er ekstraktion, og hvordan du laver en god ekstraktion derhjemme?
- Brygning: Hvilke måder kan der brygges på, og hvordan smager man forskellen?
La Cabra har i tidernes løb blandt andet vundet titler som dansk mester i sortbryg 2012 og 2014, australsk mester i sortbryg 2015 og østrigsk baristamester i 2014 og 2015. Kaffekurserne finder sted på hos La Cabra i Graven 20, 8000 Aarhus C, og prisen per næse er 495 kroner. Du kan se datoerne for kurserne Se datoer for kurserne her.
Smag Aarhus var inviteret af DuGlemmerDetAldrig