Foto: Rais Foto/Langhoff & Juul

3 bud på jubelvækkende julemad i Aarhus

Julen er hjerternes og ikke mindst mavernes fest! Vi giver dig tre bud på skøn julemad i Aarhus.

Julemad, så du logrer med (Ko-)halen

Restaurant Kohalen, Jægergårdsgade 152-154, 8000 Aarhus C
Drømmer du om at indtage julemad i Aarhus, der er (næsten) en konge værdig? Så skal du en tur på Kohalen. Den mere end 100 år gamle beværtning ligger ved det tidligere kvægslagteri på Aarhus Havn lige ved siden af Kulbroen. Rygterne vil vide, at det var her, Hans Kongelige Højhed Kronprinsen indtog sin julefrokost i sine glade Aarhus-år. Her kan du – ligesom den kommende monark – gå all in på traditionel julemad. Vælg for eksempel en juleanretning til minimum to personer med blandt andet islandsk sild, tartelet med høns og ribbenssteg, eller spræng bukseknappen med en julefrokost til minimum fire personer, hvor du kan vælte dig i stegt sild i tomatlage, rejer med mayo, mørbradbøf og meget mere. Mmm! Husk at bestille bord og eventuelt mad i god tid.

Læs også: 3 skønne frokostrestauranter i Aarhus

En grøn Juul

Langhoff & Juul, Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C
Er du ved at gå til bunds i indkøbslister, julebling og læssevis af dybfrost-æbleskiver? Så er det måske nu, at du skal besøge øko-katedralen Langhoff og Juul, hvor der er dømt rustik råhygge ved langbordene. Her er du sikret blingfri zone og kan læne dig tilbage i de rå designer-træstole, drage et dybt suk og forkæle dig selv med en julemenu med fuldt knald på nordiske smage og bæredygtige råvarer. Mon ikke den syltede torsk med glaskål og muslingesauce, det urtesaltede spidsbryst eller dagens fangst og den hvide chokolademousse med brændt hvid chokolade og kirsebæris kan få dig til at glemme de endelæse ærinder? Menuen koster 398 kroner – og 696 kroner, hvis du skal have vinmenu oveni. Du kan også holde fast i julestemningen med en Ørbæk Juleøl og en hyggelig honningsnaps.

Julecocktails hos apotekeren

St. Pauls Apothek, Jægergårdsgade 76, 8000 Aarhus C
St. Pauls Apothek på Jægergårdsgade er the place to go, hvis du vil nyde velkomponerede cocktails til din middag – og mon ikke bartenderne har fundet de helt rigtige væsker, der kan ledsage den aktuelle menu med and, jomfruhummer, øko gris eller skrubbe med grønt samt bisquit med mandarinmousse, nougat tuille og chokoladeis som afslutning? Hele herligheden inklusiv tre cocktails får du for 595 kroner. Hvis du fortjener en lille ekstra-julegave (og selvfølgelig gør du det – specielt i år!), kan du forkæle dig selv med boblende skønne champagnecocktails før maden og eventuelt runde af med kaffe og avec. Husk lige at lade kanen stå efterfølgende! Tirsdag, onsdag og torsdag kan du få 3 serveringer inkl. cocktails og kaffe for 495 kroner. Men husk nu at bestille bord!
Klassisk julemad

Se alle