Foto: Nordisk Spisehus

3 steder i Aarhus med fantastisk frokost på menuen

Skift den sædvanlige rugbrødsmad ud med en god frokost: Vi har fundet tre skønne steder i Aarhus, hvor du kan nyde et vellavet måltid midt på dagen.

Guiden om frokost i Aarhus har tidligere været bragt i Mærk Aarhus

En klassiker på Sydhavnen

Restaurant Kohalen, Jægergårdsgade 164A, 8000 Aarhus C

Skal der gode, klassiske frokostretter på bordet, så er Kohalen stedet. I de stemningsfulde lokaler på Sydhavnen får du dejlig, dansk mad uden dikkedarer: Sild, røget ål, smørrebrød, tarteletter, æggekage, dansk bøf, stegt flæsk og selvfølgelig ”Byens største pariserbøf” med to æggeblommer, løg, kapers, peberrod og hakkede rødbeder. Sådan! Kohalen byder også på den berømte bøfsandwich, der i 2018 vandt prisen som Danmarks bedste, kåret af foreningen De Brune Riddere. Sådan en sag består af en hjemmebagt bolle, hakkebøf, bløde løg, hjemmesyltede rødbeder, agurkesalat, sennepspickles, ristet og rå løg, ketchup, sennep, remoulade og – naturligvis! – rigeligt med brun sovs. Velbekomme, siger vi bare! Du kan også vælge blandt forskellige frokostanretninger som ”Luksusfrokost” og ”Herrefrokost.” Psst: Vidste du, at Kohalen siden 1907 har servereret sine retter for både aarhusianere og tilrejsende?  

Delevenligt ved åen

Elle Belle, Åboulevarden 55, 8000 Aarhus C

Det er kun få måneder siden, at madbaren Elle Belle slog dørene op ved åen med ambitionen om at servere velsmagende småretter med årstidens råvarer af primært fisk, skaldyr og grønt. Væk er det faste menukort og de hvide duge. Her bestiller du din mad via en QR-kode, stemningen er uformel, og retterne serveres, så snart de er færdige i køkkenet. Cool. Elle Belle holder frokoståbent hver fredag og lørdag, og her kan du sætte tænderne i spændende retter som østers, krebsehalegyros, tatar i tærte med peberrod og palmekål med bagt tomat, hvidløg og halloumi. Halløjsa! Retterne er oplagte at dele, og priserne begynder så lavt som ved 30-ish kroner, så de fleste pengepunge burde kunne være med. Psst: Bag Elle Belle står ejerne af Restaurant Syv Ni 13 i Frederiksgade.

Gourmet på frokostkortet

Nordisk Spisehus, M.P. Bruuns Gade 31, 8000 Aarhus C 

Skal din frokost gerne rime på gourmet? Så er der ingen vej udenom elegante Nordisk Spisehus på M.P. Bruuns Gade. Gourmetrestauranten byder på fristende frokostretter til 99 kroner stykket, hvor du frit kan sammensætte, som det passer dig. Brød og smør følger med alle retter, og lige nu kan du for eksempel bestille hummerbisque med glaskål og crouton, lam med salvie og mandler, torsk med løvstikke og blåmusling, tatar med tomat og estragon, kammusling med stikkelsbær og kaffir lime samt rabarber med lakrids og tonka. Det lyder altså som en påskefrokost, der siger spar to! Maden nydes i stilrene omgivelser – sorte borde, spejlvæg og gyldne lamper – som da kalder på et glas vin eller to til maden. Vi lever jo kun én gang, ikke?

Midt på dagen

Se alle