Foto: Raadhuus Kafeen.

3 skønne frokostrestauranter i Aarhus

Gør sommerdagene ekstra sjove, og skift rugbrødsmadderne ud med et mere spændende alternativ. Vi har fundet tre restauranter i Aarhus med god frokost på menuen.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende.

Danske klassikere
Raadhuus Kafeen, Sønder Allé 3, 8000 Aarhus C

Nogle gange er der ikke noget, der stikker en dansk frokost, og sådan én får du hos Raadhuus Kafeen, ét af byens historiske spisesteder. Her er portionerne store, og maden traditionel: Husets frokostklassikere lyder blandt andet tarteletter med høns i asparges, wienerschnitzel med brasede kartofler, stegt flæsk med hvide kartofler og persillesauce samt biksemad med spejlæg og rugbrød. Det er lige til at blive nostalgisk af! Skal der smørrebrød på bordet, har Raadhuus Kafeen mere end 15 muligheder på kortet: Røget øl med lunt røræg. Hjemmelavet hønsesalat. Rødspættefilet med remoulade. Dyrlægens natmad. Mmh! Priserne starter ved 73 kroner for et stykke smørrebrød og 93 for en klassisk ret, så mon ikke der er råd til for eksempel pandekager med is eller hjemmelavet kransekage til dessert?

Italien møder Frankrig
Den Rustikke, Mejlgade 20, 8000 Aarhus C

Der er formentlig ingen, der ser skævt til dig, hvis du indleder med bonjour eller ciao, når du besøger Den Rustikke. Restauranten i Latinerkvarteret har nemlig rødder i både det franske og italienske køkken, og det afspejler sig også på frokostkortet. Her kan du for eksempel bestille en omelet med skinke, tatar med pommes frites, blåmuslinger i flødesovs med chorizo og chili eller fyldt avocado med rejer, tomater og toast melba. Sådan! Med priser fra 75 kroner og opefter er det oplagt at runde besøget af med lidt til den søde tand: Måske den franske chokoladekage Gateau Marcel eller tre forskellige slags is? Har du god tid til dagens frokost, så snup Den Rustikkes tre-retters menu – udvalget varierer fra dag til dag, og prisen lyder 220 kroner. Fair!

Fisk på menuen
Mefisto, Volden 28, 8000 Aarhus C

Sommertid er lig med fisketid, og hvis der er noget, de kan hos Mefisto i Volden, ja, så er det at tilberede fisk til den helt store guldmedalje. Bogstaveligt talt – restauranten vandt nemlig Århus Stiftstidendes pris som Byens Bedste Spisested 2019! Frokostmenuen byder blandt andet på danske darlings til priser fra 98 kroner som kryddersild, fiskefrikadeller samt stjerneskud med laks rejer og rødspætte, ligesom du kan skyde eftermiddagen godt i gang med en hummerburger, en omgang østers eller blåmuslinger dampet i grønt og vin. Ja tak, ja tak og ja tak! Har du svært ved at vælge, så bestil Mefistos brunch/lunch til 228 kroner med blandt andet håndpillede rejer, vitello tonnato, egg benedict med laks og hollandaise, toast med comté og trøffel samt rabarbertrifli med creme og flødeskum.

December 2020

Vinder

Madklubben