Foto: Langenæs Bageriet.

Jordbærtærter hitter hos flere Aarhus-bagere

Hos Langenæs Bageriet og SchweizerBageriet er særligt jordbærtærten populær lige nu.

Har du sat tænderne i en god omgang jordbærtærte på det sidste, er du langt fra alene. Hos både Langenæs Bageriet på Langenæs Allé og SchweizerBageriet på M.P. Bruuns Gade er det nemlig den søde sommerspise, der hitter lige i øjeblikket.

Hos Langenæs Bageriet tilskrives kagens popularitet sommersæsonen og det gode vejr.

“Ydermere er det jo kun en begrænset periode i løbet af året, at vi har dem, da jordbærrene skal have nok smag, før vi begynder at producere dem. Så folk er ofte vilde med at få dem, når vi så har dem i butikkerne,” udtaler Mathilde Nielsen fra Langenæs Bageriet.

Den ultimative sommerkage
Også hos SchweizerBageriet er det ifølge direktør Anders Hermansen den søde sommertid, der er årsag til, at jordbærtærten hitter.

“Jordbærtærter er da bare den ultimative sommerkage. Den ser godt ud, den smager fantastisk, og så er der vel ikke meget, der er mere lig med sommer end jordbær,” har Anders Hermansen tidligere fortalt til Smag Aarhus.

Mazarin, vanilje og fløde
Jordbærtærten hos SchweizerBageriet består af en linseskal med mazarin, som er dyppet i den belgiske Callebaut-chokolade. Hertil en fløde-vaniljecreme samt masser af jordbær.

Langenæs Bageriet byder ind med en mazarinbund med kransekage, vanilje- og flødecreme samt jordbær, som sprøjtes over med gelé.

Du får en jordbærtærte for 98 kroner hos SchweizerBageriet, mens den hos Langenæs Bageriet står til 90 kroner. Vil du have den i portionsstørrelse, koster det 24 kroner.