Imponer dine gæster med en fuldendt dessertoplevelse

For mange er den bedste del af en middag slutningen – det søde eller salte, der på en blød og god måde afrunder den lækre mad, der er blevet serveret. Desserten er det tidspunkt på aftenen, hvor alle omkring bordet bliver lidt mere magelige og afslappede, og med en fuldendt dessertoplevelse kan du imponere dine gæster. Læs med her, hvordan du fuldender dessertoplevelsen.

 

Kombiner sundt med sødt

En dessert, der både er velsmagende, sød, sprød, knasende, blød og lidt sund, er en alletiders dessert. Brug gerne sunde ingredienser som frugt og nødder i dine desserter for at skabe en fuldendt smagsoplevelse. Eksempelvis er en frugttærte med nøddetopping og frisk, let syrlig creme fraiche en alsidig smagsoplevelse.

 

Prøv med noget utraditionelt

I Danmark er vi ikke så kendte for at servere ostefade til dessert, som de eksempelvis er det i det sydlige Europa. Men et ostefad med blandede, lækre oste, sprøde kiks, vindruer og forskellige dippings er en god måde at runde et godt måltid af, og det giver gæsterne en chance for selv at bestemme, hvor meget dessert de ønsker.

 

Server de rette drikkevarer til

Til en god dessert hører de rette drikkevarer. Mange tyr til de helt søde dessertvine, men der findes andre typer drikkevarer, der kan serveres til desserten. En portvin er rigtig god til et ostefad, da den afrunder smagen fra de salte oste. Og en madeira vin er rigtig god til desserter med nødder og frugt. Madeira er en lidt overset vintype, som stammer fra den portugisiske ø ved samme navn. Det er en hedvin, og den kommer i alverdens afskygninger – både i tørre og mere søde udgaver. Madeira vinen har en besværlig fremstillingsform, men resultatet er det hele værd. Find din næste madeira vin her og imponer dine gæster.