Valget af kokkeknive kan afhænge meget af, hvad man som person selv foretrækker at arbejde med. Der kan være stor individuel forskel på, hvilke kokkeknive man synes, der ligger bedst i hånden, samt hvilke knive der kan lave de bedste snit. Vigtigt for alle er det dog, at man arbejder med en skarp kokkekniv. Hvis man først har haft en god og skarp kokkekniv i hænderne, så er det frustrerende at arbejde med en sløv kokkekniv. Arbejdet med en sløv kniv er hårdere, og det tager længere tid at bearbejde de råvarer, som man arbejder med i et køkken.
Når der skal investeres i nye kokkeknive, er det derfor vigtigt, at man har et indtryk af, hvilke kokkeknive medarbejderne i køkkenet foretrækker at arbejde med. De skal anvende knivene til hverdag, og derfor skal de have knive, som de føler sig godt tilpasse med at have i hånden.
Spørg kokken hvad han ønsker at arbejde med
Kokkeknive anvendes oftest af kokken i køkkenet, og det er et af hans vigtigste redskaber for at kunne skabe et flot resultat. Udskæringer af kød, grøntsager eller andre råvarer bliver pænest, hvis han har netop den kniv, som han foretrækker at arbejde med. Derfor er det en god idé at spørge køkkenpersonalet, som anvender kokkeknive i hverdagen, hvilke knive de gerne vil bruge, før du som restaurantchef investerer i nye. På denne måde kan du skabe de bedst mulige arbejdsforhold, og dine medarbejdere kan dermed levere flotte og gode resultater, så både du og gæster kan være tilfredse. Kundetilfredshed er vigtigt for enhver restaurant, da dette kan være årsagen til, om en gæst kommer tilbage for at spise igen.
Hvilke mærker er de bedste?
For dem, der har kendskab til kokkeknive, kan der være stor forskel på, hvilke mærker man foretrækker at arbejde med. På mange amerikanske kokkeskoler anvendes kokkeknive fra mærket, Mercer, og denne kniv er dermed et godt udgangspunkt at have i et køkken, da mange nyuddannede sagtens kan arbejde med en kniv fra dette mærke. Mercer kokkeknive er gode arbejdsknive, hvor man får høj kvalitet til en rimelig pris.
Hvis man ønsker at opgradere yderligere, så bør man investere i kokkeknive fra mærkerne, Miyabi eller Yaxell. Med en Miyabi kniv får du en af de skarpeste knive i landet, og andre kokke vil kigge langt efter den og være misundelig. Denne kniv er et fantastisk arbejdsredskab i et køkken, og den giver muligheden for at lave udskæringer til perfektion. Yaxell kokkeknive stammer fra Japan og har mange stolte traditioner i kokkebranchen. Med en kniv fra dette mærke har enhver kok det rette redskab til at lave udskæringer af høj kvalitet.
Kvalitet giver de bedste resultater
Kvalitetskokkeknive er for kokken meget lettere at arbejde med. Det kræver ikke mange kræfter at arbejde med en kniv, der bevarer sin skarphed, da den let kan skære gennem ethvert stykke kød. Med en sløv kniv skal der bruges meget mere tid og mange flere kræfter, og når man bruger for mange kræfter til en udskæring, så kan det skade kødet. Kødet kan blive flæset og miste sin saft, hvis man bliver nødt til at klemme for at holde kødet fast, mens man skærer. En skarp kniv glider lettere igennem, og derfor kan man spare mange kræfter og levere et bedre resultat, når man har de rette redskaber at arbejde med.
Når man vælger kvalitet frem for kvantitet, så er derfra producenten lagt flere overvejelser i fremstillingen af kniven. En kniv skal kunne skære, men den skal også være tålelig at have i hånden gennem længere tid, så kokken ikke får ondt i hånden, når han bruger den. Kvalitetskokkeknive er designet til formålet om at skære i mange timer, og derfor er disse knive meget behagelige at arbejde med.
Prøv en kniv før du køber den
Kokkeknive skal ligge godt i hånden, så de skal være behagelige at arbejde med. Derfor kan det være en god idé at prøve flere forskellige knive, før du vælger, hvilken kniv du ønsker at arbejde med fremover. Mange forhandlere har showrooms, hvor det er muligt at holde kniven i hånden og se den nærmere an, før man køber den. Det er vigtigt, at en eller flere af de medarbejdere, der til dagligt arbejder med kokkeknive, afprøver knivene, så de kan give deres mening og fortælle, hvilke knive de vil foretrække at arbejde med. Gode redskaber giver de bedste resultater, og derfor kan det ofte betale sig at investere i gode kokkeknive.