Hvad serverer man til et rejsegilde?

Går du og drømmer om at bygge et nyt hus, en tilbygning til dit eksisterende hus eller er du måske allerede i gang med at bygge? Så kan du her læse et par gode råd, til hvordan du holder det perfekte rejsegilde, samt hvad man egentlig serverer til et rejsegilde.

Rejsegildet er en fest

Et rejsegilde er den fest som bliver afholdt når murene på din bygning står færdige, bjælkelaget er lagt og selve tagkonstruktionen er rejst. På dette tidspunkt ses huset, tilbygningen eller hvad det er du bygger, for at være etableret.

Til rejsegildet bliver de håndværkere, arkitekter og teknikere som har hjulpet til med bygningen inviteret til en beskeden ”fest”.

Husk kransene

Til rejsegildet er det en tradition, at den nye bygning pyntes med en stang, med en til tre kranse. Disse kranse er grønne og gerne bundet med blomster og/eller farvede bånd. (Det er som regel håndværkermesteren som står for at skaffe kransene)

Hvad serverer du så til dit rejsegilde?

Nu da vi har alt der formelle på plads, kan vi komme til hovedspørgsmålet; Hvad serverer du så til et rejsegilde? Til et rejsegilde står der typisk øl og pølser på menuen. Men ikke bare hvilken som helst type pølser, her må det gerne være nogle pølser med smag, da det jo er håndværkere du skal fodre med dem, og de skal helst laves på grillen.

Udover lækre grill pølser og øl, så er det også set som en tradition at servere portvin og kransekage til dit rejsegilde. Alt dette nydes typisk om eftermiddagen, altså efter arbejdsdagen er afsluttet og der må gerne holdes taler til arrangementet. Her sluttes den sidste tale gerne med remsen: ”Gid dette hus må bestå i så mange år, som dette glas går i skår” hvorefter bygherren slår et glas i stykker mod bygningens væg.

Rejsegildet er kun starten på rejsen

Når du har afholdt dit rejsegilde, betyder det ikke at byggeriet er færdigt, der skal stadig monteres tag, el, gulv osv. Her er det vigtigt at du bruger de bedste byggematerialer, så din bygning kan holde i mange år. En god løsning til dit tag, kunne f.eks. være ståltag fra Profilmetal.

Klik her hvis du vil se dine muligheder for køb af ståltag.

Hvad skal 1. salen bruges til?

Når din bygning er bygget færdig, så overvej hvordan du vil bruge 1. salen på bygningen, hvis altså du har sådan en. Vil du gerne bruge den til værelser eller vil du gerne bruge den som en ekstra stue med et godt lysindfald? – du kan klikke her for at læse nogle tips fra entreprisefirmaet Egerbyg, omkring hvordan du kan renovere din 1. sal.

Har du ikke nogen byggegrund endnu?

Hvis alt dette stadig er en drøm for dig, og du altså slet ikke har nogen byggegrund eller andet planlagt endnu, så er der også nogle ting som kan være gode at huske, når det kommer til at finde en god byggegrund, som du kan bygge dit hus på. Her vil det f.eks. være en god ide at få en boligadvokat med ind over, som kan guide dig om alle de juridiske ting som du skal have på plads, når du køber en ny byggegrund.

Er du interesseret i af finde en boligadvokat? Så kan du klikke her for at finde en boligadvokat i Aarhus. Disse boligadvokater kommer fra advokatfirmaet Hviid Advokater, som du sikkert og trygt kan hyre. Og som du kan stole på at de for arbejdet gjort, da de praktisere efter princippet ”no cure – no pay” – hvilket betyder at du altså kun skal betale for deres ydelser, hvis I sammen kommer frem til en løsning.

Ved at læse ovenstående, har du forhåbentlig fået skabt dig et overblik over, hvordan et rejsegilde foregår, hvad du servere til et rejsegilde, samt fået et par gode råd til hvordan du kommer videre efter rejsegildet.