Hundegodbidder – hvad må du give til dit kæledyr?

Sponsoreret indhold

Vi mennesker elsker at lave en snack til vores hunde, men det er vigtigt at vores bedste ven spiser det passende foder. I denne artikel finder du gode tips, men også nogle advarsler i forhold til de godbidder, som du bør eller ikke bør give din hund.

Lad mig slå noget fast fra begyndelsen

Jeg vil starte med at sige, at det kan være meget farligt, at give din hund snacks, der er beregnet til mennesker. Dette gælder især ting, som er giftige for hunde, f.eks. rosiner, ferskner, blommer, chokolade og andet, som vi vil snakke om senere.

Vi ved, at hundens kost skal tages seriøst. Det er et must for alle hundeejere, at de skaffer udvalgte fødevarer af god kvalitet. Som allerede nævnt er det normalt, at vores trofaste ven gerne vil spise en lille ting uden for hovedmåltiderne, altså en klassisk snack, der også frister os mennesker. En snack giver din hund et øjeblik af glæde, og sørger vi for den rigtige type godbid, kan det være det helt rigtige, både for hunden og for os.

Ofte ser man folk, der fodrer deres hund med mad lavet til mennesker. På den måde risikerer de alvorlige helbredsmæssige konsekvenser for deres kæledyrs mave og tarm. Fødevarer som chokolade eller kaffe indeholder methylxanthiner, som er stoffer, der hos hunde fremkalder opkastning, diarré, takykardi, hyperaktivitet, tørst, rysten og meget mere. Det er derfor helt klart, at der er tale om ting, der bør undgås helt og aldeles.

Mælkeprodukter kan forårsage en allergisk reaktion og give problemer med fordøjelsen hos din hund. Ting som rosiner er dog værre. De er giftige for hunden og kan påvirke sundheden, f.eks. ved at skade nyrerne. Fødevarer, der i fornuftige mængder er fuldstændig ufarlige for os, kan skade vores hundeven selv i små mængder. Her er der f.eks. tale om salt, gær og slik. I gæren er det ethanol, mens det i saltet er natrium, der kan føre til en forgiftning hos hunden. I slik er der typisk xylitol.

Hvilke snacks kan jeg give til min hund, uden at det skader den?

Markedet er fyldt med snacks til specifikke dyr. De følger opskrifter med netop de råvarer, der er velegnede og sunde. Kvaliteten af ​​det foder, du tilbyder din hund, gør også en stor forskel, så du bør passe på med billige snacks, der har en tendens til at indeholde ingredienser af dårlig kvalitet. Til gengæld findes der f.eks. hundekiks fra virksomheder som Bellfor, der arbejder med de bedste og sundeste råvarer, såsom tørret kød, allergivenlig insektprotein og meget mere. Disse snacks er også designede til din hundehvalp, der har brug for at vokse og få den passende mængde næring i løbet af sin opvækst. Disse snacks er også en fin mulighed som belønning i din hunds træningstimer, hvor den lærer god adfærd, og hvor du som hundeejer får værdifulde tips.

Mængde: et vigtigt aspekt

Det er ikke kun kvaliteten af ​​maden, der gør en forskel, men også kvantiteten. For mange snacks kan føre til fedme og andre fordøjelsesproblemer, som hverken hjælper dig eller din hund. Der skal også skabes balance mellem daglige, faste måltider og mellemmåltider, så det er vigtigt, at vi er opmærksomme på hundens kaloriebehov, som naturligvis er markant anderledes, end vores eget. At opretholde en optimal vægt er vigtigt for din hund. På den måde kan du undgå helbredsmæssige problemer og holde den aktiv. 

At pleje en hund er ikke ligefrem nemt, men der kan gøres meget alene med at finde det rigtige foder og sunde snacks.