Her finder du nytårs-take away i Aarhus: Slut året af med manér

Slip for alt besværet, og lad nogle af Aarhus’ bedste restauranter klare nytårsmenuen for dig. Vi har lavet en guide, så du kan holde en magisk nytårsaften uden besvær.

Nytårsmenu Martin Ib

MIB – Martin Ib

MIB – Martin Ib tilbyder igen i år en smagfuld menu til fejringen af det nye års komme. Her får du en elegant og velsmagende fem-retters menu sammensat af sæsonens bedste råvarer og tilberedt med et strejf af den nordiske gastronomi. Martin Ib har gjort alt klar til jer, så I med en minimal indsats hjemme i køkkenet kan nyde den færdige menu, som indeholder alt, hvad man begærer på en moderne nytårsmenu. De har både lavet en traditionel nytårsmenu, en vegansk og en børnemenu.

I den traditionelle menu kan du se frem til en menu med blandt andet østers med fløde og jordskokker, nordisk nytårstorsk med hummercreme, grillet oksemørbrad med trøffelcrumble og røget knoldselleri samt brombær med mørk chokolade, citron og hyldeblomst. De fire lækre retter plus snacks til nytårstalen får du for kun 445 kroner! Hvis du gerne vil have den veganske menu, så er der bestemt heller ikke sparet på noget. Du får blandt andet jordskokker med creme og haselnødder, svampetærte med trøffelcrumble, røget knoldselleri og trøffelsauce. Denne menu koster også 445 kroner for snacks til nytårstalen og fire retter.

Til børnene har man lavet en tre-retters menu med cremet græskarsuppe med sprødt kyllingeskind, to sliders med hakket okse og estragon, og så slutter de små af med en lun vaffel med æblekompot, hvid chokolade og knas. De tre retter kan I købe for 165 kroner.

I har også mulighed for at tilkøbe forskellige lækkerier til menuen, herunder kransekage, oste, vine, caviar, brød og øvrigt konditori fra MIBbagværk.

Du kan se alle menuerne og de mulige tilkøb via linket her

Atrium

Hos Restaurant Atrium har man fokus på at give gæsten en helt enkel gourmetoplevelse med fokus på råvarer i sæson og kvalitet. 

Hos Atrium får man tre snacks med blandt andet krogmodnet flæskesvær og puffede kyllingechips. Til forret får du hummerbisque med helleflynder. Mellemretten består af jersey tatar med en røget olie og peberrod. Til hovedret er der oksemørbrad med rødbede og trøffelkartoffel. Det hele sluttes af med chokoladefondant med passionsfrugt og ananas. Det hele for kun 645 kroner per person. Det vil også være muligt at tilkøbe en række forskellige vine og andet lækkert. I finder nytårsmenuen fra Atrium her.

Dessert fra Globen Flakket

Globen Flakket

Hos Globen Flakket vil man gerne hjælpe dig med at lave 90 procent af arbejdet. Alt, man selv skal gøre, er at afhente maden på Globen Flakket eller få den leveret, følge vejledningen og så anrette den lækre mad. Hos Globen Flakket starter man med torskeballotine med jomfruhummer serveret med hummersauce, æblekompot og urter. Mellemretten er cremet jordskokkesuppe med syltede jordskokker, sprød serrano og karse. Til hovedret får man kalvemørbrad med blomkålspure, bagt løg, kejserhat, ristede mandler, pommes anna med trøffel og kraftig rødvinssauce. Desserten er ruby chokolademousse serveret med broken gel af hindbær, kakaocrumble og marengs. Prisen for hele herligheden er 339 kroner per person. Også her er der en børnemenu, hvor børnene kan få en lækker bruger til hovedret og den samme dessert, som de voksne får. De to retter koster 150 kroner per person. Man kan tilvælge forskellige ekstra ting, når man bestiller maden. Du kan læse mere og bestille nytårsmenuen her.

Torsk fra MellemRum

MellemRum

Hos MellemRum kan du igen i år få en lækker nytårsmenu, der er lige til at tage med hjem og servere for dine gæster. Man har både lavet en traditionel nytårsmenu og en vegetarisk nytårsmenu. I den traditionelle nytårsmenu får du en fire-retters menu, som er fyldt med alt det, hjertet begærer. Man starter med en hummerbisque fyldt med store rejer. Til mellemret får man bagt torsk med torskesoufflé med råmarineret glaskål og kærnemælk, der er skilt med estragonolie. Hovedretten består af oksemørbrad med portvinsglaserede rødbeder, selleripuré med brunet smør, rødvinssauce og knuste kartofler. Aftenen sluttes af med chokoladekage med blødende solbærhjerte serveret med cognacmarinerede solbær, brændt guldchokolade og krokant af hasselnødder. Under middagen kan man nyde MellemRums hjemmebagte brød med kryddermayo, smør med havsalt og hummus a la MellemRum. En nytårsmenu med fire retter og brød koster kun 450 kroner. Hvis man ønsker det, kan man tilkøbe snacks til nytårstalen for 40 kroner, hvor man får tre forskellige snacks. Derudover kan man også købe kransekage til klokken 12 for 30 kroner. Hvis man ønsker en samlet pakke med det hele, så koster det kun 500 kroner. Du kan også vælge vegetarmenuen, hvor man starter med jordskokkesuppe med bagte jordskokker og en masse andre lækkerier. Mellemretten er hårdt ristet blomkål i soya og ingefær med syltede svampe og trøffelmayo. Hovedretten er pommes anna af rodfrugter serveret med selleripuré tilsmagt med brunet smør, rødbeder glaseret i portvin, letsyltet glaskål i urter samt sauce af peberfrugt. Desserten er chokoladekage med blødende solbærhjerte serveret med cognacmarinerede solbær, brændt guldchokolade og krokant af hasselnødder. Vegetarmenuen koster ligeledes 450 kroner.

Du kan bestille din nytårsmenu her

Unico nytårsmenu

Unico

Hos Unico har man skræddersyet den helt perfekte menu til dig, der gerne vil gøre lidt ekstra ud af maden, men uden det store besvær i køkkenet. Her har man lavet tre menuer: Det unikke nytårs gæstebud, det enestående nytårs gæstebud og børnenes nytårs gæstebud. I det unikke nytårs gæstebud starter man med fem snacks, der blandt andet er krustader med cremefraiche og heltrogn samt tærte med ”foie gras” og vildsvineskinke. Forretten består af krabbe fra Aarhus Bugten, som er lavet til en cremet krabbebisque, og ravioli med krabbekød og surdejsbrød. Hovedretten består af en trøffelmarineret bøf af kalvemørbrad, trøffelsauce med morkler og

Unico kartoflen med trøffelsmør. Desserten er en chokolademousse a la gateu marcel,

havtorn i havtornssnaps fra Enghaven og havtornssorbet fra Okkels Man får også en lille overraskelse til kaffen, men den må I læse mere om hos Unico. Det unikke nytårs gæstebud koster kun 444 kroner per person. Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af det, så kan man også vælge det enestående nytårs gæstebud. Her får man de samme retter som i den første nytårsmenu, men man får også to ekstra retter. Man får rimmet let grillet kammusling, gemte pærer fra Karensminde og peberrodsfløde skilt med dildolie. Den anden ekstra ret er mosaik af helleflynder fra Nordsøen, østerscréme og østersvinaigrette, glaskål, salturt, lyngblomster og ”østers urt”. Denne menu koster kun 666 kroner.

Til børnenes menu er der også lækre snacks, og så er der klassikere som nuggets i sliders, lasagne og en isdessert med is fra Okkels. Så er man sikker på, børnene også er glade. En børnemenu koster kun 222 kroner. Læs mere om menuen og de forskellige tilkøb, man kan lave til menuen fra Unico, her

Karma Sushi

Hvis du vælger at bestille en nytårsmenu fra Karma Sushi kan du se frem til noget af byens bedste sushi. Her kan du vælge mellem to overdådige nytårsmenuer og en lækker vegansk sushimenu. Hvis du vælger nytårs premium selection for to personer for du 36 stykker blandet lækker sushi. Her får du blandt andet ruller som crispy salmon, spicy tuna og karma crunch. Derudover får et udvalg af nigiri, som blandt andet er med jomfruhummer, flammegrillet laks og tun tataki. Denne menu koster kun 699 kroner. Den kan også laves som en halv menu til 345 kroner. Du kan også vælge deres luksus nytårsmenu, hvor du udover de 36 stykker sushi også får fire lækre forretter. Her får du nemlig tuntatar, en duet af laks og trøffel, tangsalat og edamamebønner. Den udvidede menu med de fire forretter koster kun 999 og passer perfekt til to personer. Hvis du i stedet ønsker at spise vegansk, så har Karma Sushi også løsningen til dig. Her kan du vælge en vegansk menu, hvor du får tre lækre forretter og 16 stykker sushi. De tre forretter består af edamame bønner, tangsalat og tempurasalat (lavet med tofu). De 16 stykker sushi består blandt andet af ruller med avocado crunch, vegan crispy crunch og nigiri med avocado og tempuratofu. Den veganske nytårsmenu koster kun 429 kroner og er beregnet til 1 person. Du finder deres nytårsmenu på Karma Sushis hjemmeside.