Foto: Restaurant Klokken.

3 steder i Aarhus med flæskestegssandwich

En god sandwich med fyld af flæsk kan spises hele året rundt. Her får du tre bud på steder i Aarhus, der serverer en heftig flæskestegssandwich.

Guiden har tidligere været bragt i Århus Stiftstidende

Brød med gris på Perlen
Havnens Perle, Dagmar Petersens Gade 10, 8000 Aarhus C

Skal din flæskestegssandwich indtages i de helt rette grillbar-omgivelser, er Havnens Perle det oplagte valg. Her er både mad og stemning uformel – og det gælder naturligvis også Perlens version af en flæskestegssandwich, der består af en sesambolle smurt med hjemmeblandet trøffelmayonnaise og fyldt med steg, varm rødkål og hjemmelavet agurkesalat. Herlighederne får du for 60 kroner, og er du ekstra sulten, kan du opgradere til den store version for 14 kroner ekstra. Ikke dårligt! Glem ikke at skylle efter med en sød Cocio, og skulle kalorierne have gjort dig lidt døsig, kan du slænge dig i én af grillbarens båse og drikke al den kaffe, du kan for en 20’er. Tip: Craver du flæskestegssandwich på en torsdag, kan du her få Perlens store version til bare 59 kroner.

Sylt, sovs og chips
Restaurant Klokken, Mindegade 6, 8000 Aarhus C

Er det en traditionel flæskestegssandwich, du er på jagt efter, går du nok ikke skuffet fra Restaurant Klokken. Restauranten på Mindegade har nemlig ikke til hensigt at revolutionere de klassiske danske retter, men ønsker derimod at være tro mod traditionerne. Klokkens version af brød med gris og svær består da også på klassisk vis af rødkål, sylt, brun sovs og chips on the side – og til 175 kroner er der vist også råd til en god specialøl ved siden af. Ja tak, lyder det herfra! Slut eventuelt måltidet af med en velkendt pandekage, eller prøv en ”Friteret Fidus” – camembert, solbærmarmelade, ristet lyst brød og appelsin – og en Skipper Puch: Snaps, hjemmelavet Irish Cream og kaffe. Så burde din mave være fyldt for dén dag!

Madmarkedets sandwich med svær
Stegen & Dellen, Aarhus Street Food, Ny Banegårdsgade 46, 8000 Aarhus C

Briochebolle. Mild sennepsmayonnaise. Hjemmelavet rødkål og agurkesalat. Steg med sprøde svær. Madmarkedet Aarhus Street Food ved rutebilstationen byder selvfølgelig også på en sandwich med flæskesteg, hvis du lægger vejen forbi madboden Stegen & Dellen, der har fokus på traditionel dansk mad. Flæskestegssandwichen koster 70 kroner – og der er naturligvis mulighed for at tilkøbe flere sprøde svær og brun sovs! Skal din sandwich have lidt spark, kan du gå efter diablo-varianten med spicy dressing. Nice! Kan du klemme mere ned efterfølgende, anbefaler vi et besøg hos madmarkedets søde boder: Måske Cookie & Cake, der blandt andet sælger varme cookies toppet med is, sauce og krymmel? Tørsten kan slukkes hos Ølbaren, der med 30 øl på hane og 200 specialøl på hylderne burde have lidt for enhver smag.

“Hvad er bedre end kage? Mange kager i én! Min yndlingskage er derfor selvfølgelig en trøffel. Selvom vi dog kalder det en romkugle i Aalborg, hvor jeg kommer fra…”

Emilie Kristensen-McLachlan, Journalist