Guide: Find plads i økonomien til disse 3 juleinspireret spisesteder

Smilets by, verdens mindste storby, kulturby osv. kært barn har mange navne – og Aarhus kan netop betegnes som kært barn af mange aarhusianere grundet byens hyggelige atmosfære og mange attraktioner.

 

Særligt i juletiden er det populært at lege turist i Aarhus, hvor blandt andre Den Gamle By og Tivoli Friheden begge gør meget ud af deres juletema. Der er i høj grad også julestemning at spore på den aarhusianske madscene, hvorfor vi i nedenstående har udarbejdet en guide med tre spisesteder, som du bør finde plads til i din privatøkonomi – også selvom december er en hård økonomisk nød at knække. Med tanke på nedenstående spisesteder og de mange andre jule attraktioner som er til i Aarhus er det ikke overraskende, at mange vælger at tage et quicklån hos pengeinfo.dk, så der er økonomisk råderum til at komme i den rette julestemning. Det vil da også være ærgerligt at gå glip af tre af julens absolutte hardhitters rent gastronomisk:

 

1. Kähler Spisesalon

De fleste århusianere kender til dette spisested, men måske er det ikke alle, som er klar over, at de tilgodeser julen med deres nye menukort. Med vanlig kvalitet kan du spise dig mæt i traditionelle juleretter med et moderne pift. Du kan eksempelvis sætte tænderne i portvins-braiseret andelår serveret med stegte persillerødder, tyttebær, pommes fondant og sauce.

Ydermere er der naturligvis også mulighed for at smage på den traditionsrige risalamande.

 

2. Café Frida

Der skal selvfølgelig også være julemad til veganerne, og det sørger Café Frida for på bedste vis. Her serveres der en rødbedetærte, svampepostej, aubergine-sild, krydderurter, æg og risalamande. Der vil hertil også blive serveret brød og smør.

 

Derudover har Café Frida også en super lækker ikke-vegansk juleplatte med blandt andet stegt andebryst, frikadeller, sild, risalamande og meget mere. Der er således rig mulighed for at tage familien, kæresten eller vennerne med på Café Frida til en super madoplevelse for alle.

 

3. Morfars Take Away

Det interessante i dette spisested er, i hvert fald med lidt god vilje, at Morfars Take Away altid serverer julemad, hvis man betegner traditionsrige danske retter som stegt flæsk med persillesovs og tarteletter som julemad. Det er nemlig udelukkende klassiske danske retter, som serveres hos “morfar”, og det passer glimrende ind i den mørke og kolde tid, hvor der fortsat er uhyggelig lang tid til sommer og solens stråler.